Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie dzisiaj kupiona ,ale mam pare pytan:

1 Nie dziala radio bezpieczniki wstepnie sprawdzone - czy orginalne radio ma jakis bezpiecznik z tylu obudowy ??? I co trzeba zrobic zeby niczego nie uszkodzic i wyciagnac radio?

2 Jak to w Coupe zeby wejsc do tylu trzeba odchylic siedzenie niestety raczka jest urwana wiec czy jest mozliwosc zakupu i wymiany tego. I jak to zrobic moze ktos juz z tym walczyl. :mad2:

3 Potrzebuje kupic na zapas zarowke fachowo chyba sie na to mowi zarnik ,bo lampy sa ksenonowe - (Coupe Face lift) Nigdy nie posiadalem auta z takim oswietleniem wiec niemam pojecia co powinienem kupic. :mrgreen:

Moje byle e36325 , e46328 ,e46 318CI obecnie 330CI F/L

http://ilespala.pl/obrazek/2041/3/1

Opublikowano

1. Tutaj masz pokazane jak wyjąć navi, jednak radio wyjmuje się pewnie w ten sam sposób.

2. Jest możliwość kupna samej rączki, tutaj masz jej orientacyjny koszt. Najlepiej zadzwoń do ASO podaj nr części i zapytaj jaka jest jej cena.

3. Posiadasz żarniki typu D2S. Oryginalnie montowane miały 4300K. Pamiętaj, że najlepiej wymieniać je parami w celu uniknięcia różnic w odcieniach światła.

Opublikowano
Mam głupie pytanko-Dlaaczego 1,8 silnik w coupe???????
.....When you are leaving skid marks between corners, this means that you have enough POWER....
Opublikowano

Witam!

A ja mam zupełnie inne pytanie-mianowicie ile dokładnie takie coupe jak twoje kosztuje w UK?

Pozdro

sex, drugs and BMW...
Opublikowano
Mam głupie pytanko-Dlaaczego 1,8 silnik w coupe???????

No właśnie... Coupe ma zamiatać po drogach a nie przemieszczać się w kierunku do kościoła i z powrotem...

Opublikowano

"No właśnie... Coupe ma zamiatać po drogach a nie przemieszczać się w kierunku do kościoła i z powrotem..."

Gdzie tak piszą?

W wikipedii:

"nadwozie dwudrzwiowe, od 2 do 4 miejsc siedzących. Bardzo często spotyka się układ siedzeń 2+2, czyli 2 normalnych rozmiarów fotele z przodu, a z tylu nieduża kanapa, praktycznie tylko dla dzieci ze względu na bardzo małą przestrzeń na nogi"

Nigdzie nic o zamiataniu:)

Opublikowano
Po pierwsze jeśli kolega posiada 318Ci po lifcie to ma silnik N42 lub N46 czyli 2.0 R4. Po drugie trzeba być kompletnym id...., żeby wysuwać stwierdzenia typu, że coupe służy do zamiatania po drogach bo gdyby tak było to nikt by do nich nie wsadzał diesla. Niektórzy chcą się toczyć i wiecznie coś naprawiać więc kupują sobie klekota, którego dzwiękiem budzą rano wszystkich sąsiadów, brudząc jednocześnie szyby w oknach czarnym dymem z tłumika aby oni wiedzieli, że wstaliście już do pracy a inni którzy chcą bezproblemowo w miarę tanio i spokojnie się poruszać kupują benzynę R4 bo zależy im np. tylko na ładnej stylistyce nadwozia.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Po pierwsze jeśli kolega posiada 318Ci po lifcie to ma silnik N42 lub N46 czyli 2.0 R4. Po drugie trzeba być kompletnym id...., żeby wysuwać stwierdzenia typu, że coupe służy do zamiatania po drogach bo gdyby tak było to nikt by do nich nie wsadzał diesla. Niektórzy chcą się toczyć i wiecznie coś naprawiać więc kupują sobie klekota, którego dzwiękiem budzą rano wszystkich sąsiadów, brudząc jednocześnie szyby w oknach czarnym dymem z tłumika aby oni wiedzieli, że wstaliście już do pracy a inni którzy chcą bezproblemowo w miarę tanio i spokojnie się poruszać kupują benzynę R4 bo zależy im np. tylko na ładnej stylistyce nadwozia.

Z tym klekotem to przesadziłeś :nienie:

Pozdrawiam
Opublikowano

Przepraszam, na pocieszenie mogę powiedzieć, że gdybym miał brać e46 w dieslu na pewno było by to 330d :D Nie jest taki straszny jednak to wciąż diesel, a niestety na eksploatacje takiego silnika mnie nie stać :P Pozdrawiam.

Opublikowano

Przepraszam, na pocieszenie mogę powiedzieć, że gdybym miał brać e46 w dieslu na pewno było by to 330d :D Nie jest taki straszny jednak to wciąż diesel, a niestety na eksploatacje takiego silnika mnie nie stać :P Pozdrawiam.

chetnie przygarne takiego klekota :)

http://moto.allegro.pl/item597956877_bmw_335d_m_pakiet_jedyne_takie_na_allegro.html

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jeśli jeździsz 2,5l benzyną to napewno Cie stać :mrgreen:

Pozatym piszecie tak jak by się benzyny nie psuły wcale, nic a nic

Ja mam drugiego klekota bmw i sobie chwale, od września wyjeździłem 1500l paliwa i przejechałem 20000km

Na stacji na której tankuje ON kosztuje 3,5 a BP 95 - 3,95

Z moich wyliczeń wynika że biorąc spalanie 7,5l a benzyny 9 zaoszczędziłem 2000zł

Więc jak przejade dalej 20000 to zaoszczędzę następne 2000

A ceny benzyny już rosną i będą rosły

Pamiętam jak miałem e39 2,5d w 2007 roku to ropa kosztowała 3,3 a benzyna 4,80

Wiem jedno te czasy wrócą :twisted2: wtedy sobie podyskutujemy kogo na co stać :twisted2: :mrgreen:

Pozdrawiam
Opublikowano

Spoko, nie chce tylko, żeby zaraz wyszła z tego kolejna dyskusja diesel vs benzyna bo każdy sam najlepiej wie co jest dla niego lepsze więc lepiej nie kontynuować bo zaraz Rado nas zacznie przekonywać, że jest inaczej niż się nam wydaje :D Mam swoją benzynę ponad rok, póki co, poza termostatem i częściami eksploatacyjnymi typu świece, oleje, klocki itp. nic w niej nie wymieniałem. Wiem, że benzyna jest droga i będzie jeszcze droższa ale ewentualne koszty napraw diesla mnie przerażają więc wolę trochę dołożyć do paliwa i być mniej narażony na poważne usterki bo wiadomo, że nie tylko diesle się psują. A swoją drogą na diesla naskoczyłem bo jak przeczytałem opinie użytkownika 320d który to pisze, że 2.0 R4 nie nadaję się do coupe to nie mogłem się powstrzymać :P

Ps. Mam do Ciebie pytanie odnośnie diagnostyki auta ale to już napiszę na pw. Pozdrawiam.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

kazdy kupuje samochód na miarę zwoich możliwości, jeśli kolega wybrał takie auto z silnikiem 1.8 to popieram go w 200%

Lepiej mieć takie i jeździć, niż mieć V8 i się na niego patrzeć,

Fajnie że kolega kupił i będzie miał frajde z jazdy BMW

Pozdrawiam serdecznie.

Pozdrawiam
Opublikowano

ShakeIt - taka moja opinia i tyle w tym temacie. Też rozważałem kupno coupe i co do silnika miałem nieco odmienne od twojego zdanie (a chyba mogę mieć swoje zdanie, czy nie doczytałem regulaminu?). Wybrałem diesla w sedanie bo rodzina miała się powiększyć i teraz cieszę się z tego wyboru. A co do kwestii diesel/benzyna to nawet nie będę dyskutował. W końcu jeden lubi jak mu cyganie grają a drugi lubi jak mu śmierdzą skarpetki... Jesteś za benzyną - no i dobrze. Ja jestem za dieslem - też dobrze. O czym tu dyskutować? Daruj sobie tylko te antydieslowskie uszczypliwości i wróćmy do tematu.

Pozdrawiam.

Opublikowano

argumenty na korzysc benzyny i nie korzysci diesli chyba juz wyczerpaliscie co?

Co jest trudnego w zrozumieniu ze jeden woli rybki 2 pipki?kazdy ma lubic to samo ludzie!coupe 1.8 boze ..dramat zbezszczescil marke,,ukamienowac...!kolego nic sie martw tymi glupotami!nie dodaliscie ze prawdziwe bm to r6!!!

myslicie ze jesli bylo by go stac na m3 to kupil by 1,8 :mad2: nie kazdy panowie jest bogaczem a bm chce wiekszosc!i chce nim jezdzic a nie na nie patrzec!

Czuc respekt do Bmw nawet gdy je masz...
Opublikowano

Ja też mam 1.8ci dlaczego go kupiłem?? zauroczyło mnie, bananowe skóry, dość bogato wyposażony wersja, lusterka m3 e46 ori. silnik porażka ( oczywiście dla mnie),miałem 2.5i w e36

http://www.youtube.com/watch?v=KSnoopizrwY

Ale ja jestem wielkim zwolennikiem COUPE i nie kupię żadnego innego bmw poza coupe a silnik nie dlatego że nie miałem pieniędzy bo oglądałem podobne coupe w 2,5i i 2,8i. Spodobał mi się wcale nie pali tak mało bo średnio mam 9,1 a w 2,5i miałem 10,2 i teraz już bym nie kupił 1,8 ale jeżdże spokojnie i to mi wystarczy chociaż dla dzwięku silnika oddałbym nerke :wink:

Opublikowano
Wow ale mi ot zrobiliscie. Dla sprostowania mialem e36325 potem e46328 sedan teraz trafila mi sie Coupe po lifcie , a bralem pod uwage wlasnie tylko nowy 143 konny silnik lub diesla 320d. Powiem szczerze ze jest naprawde niezly ten silniczek fakt ze po 328 nie zabija przyspieszeniem i nie slychac go ale zawsze mozna sobie wrzucic piekny dzwiek r6 na mp3 ale odczucia w stosunku do 320d sa duzo duzo lepsze pomimo ze katalogowo 320d jest szybsza. Nierozumiem tekstow typu 318 to nie Bmw itd Sorry idac ta droga to niedlugo dojdziemy do tego ze M3 jest ok reszta to kibel. Kazdy jezdzi czym chce i to jego wybor. Jak kupowalem E46328 14 miesiecy temu Hindus w pracy mowil mi ze bede mial problem ze sprzedaza. Mial racje auto mialo sportowe skorzane kubly wszystko w jasno szarej skorze i co z tego faktycznie byl problem ze sprzedaza kupilem za £4000 sprzedalem ledwo za £2700 z autem wszystko bylo ok ,ale jest recesja wiec kazdy tnie koszty paliwo , ubezpieczenie i podatek drogowy. Zamieszczam linka dla zainteresowanych cenami aut w anglii. Ceny sa strasznie rozbierzne ale uwierzcie mi ze z reguly okazje to padaczki. Dla wyjasnienia Cat. c i d to auta po przejsciach i naprawie lub odzyskane z kradziezy. http://search.autotrader.co.uk/es-uk/www/cars/BMW+3+SERIES/Ne-2-4-5-6-7-8-27-44-49-53-61-64-67-103-133-146-236,N-21-25-58-62-231-240-4294967019-4294967078/search.action?showMoreOptions=&formSearchParams=Ne%3D2%2B4%2B5%2B6%2B7%2B8%2B27%2B44%2B49%2B53%2B61%2B64%2B67%2B103%2B133%2B146%2B236%26N%3D21%2B25%2B58%2B62%2B231%2B240%2B4294967019%2B4294967078&sort=p_VehiclePrice&make=BMW&model=3+SERIES&min_pr=5000&max_pr=7000&max_mileage=&lc_channel=cars&dealerGroupId=&dealerId=&radius=60&postcode=B277XU&e_source=&e_colour=&e_enginecc=&e_mileage=&e_doors=&keywords=&ukcarsearch_full.x=106&ukcarsearch_full.y=11&ukcarsearch_full=SEARCH

Moje byle e36325 , e46328 ,e46 318CI obecnie 330CI F/L

http://ilespala.pl/obrazek/2041/3/1