Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Mój kolega jest zainteresowany kupnem 520 ze skrzynia tip tronic o ile tak sie ona nazywa. Prosze wiec o opinie na temat tych skrzyn biegów. Edytowane przez krystek83_83
Opublikowano

Po przeczytaniu tytułu jakoś mi tak zawaniało grupą AUDI-VW... ładniej na tym forum wyglądałoby "steptronic"...

pozdrawiam

thenygoos

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano
Napisałem ze nie wiem czy dokładnie tak sie nazywa ta skrzynia w BMW. Chciałem usłyszec opini od uzytkowników a otrzymałem dwie odpowiedzi ze cos tam zle napisałem w moim poscie. Wielkie dzieki!
Opublikowano
Uważam, ze ten silnik z skrzynia automatyczna to wielkie nieporozumienie, spalanie olbrzymie w porównaniu do mocy auta no i zupełny muł. Jesli interesujesz się jednostką m52b20 to tylko manual. W automacie poszukaj czegoś mocniejszego, bo z jednostki 2,0 nie będziesz zadowolony.
Opublikowano
Wielkie dzieki lukas23.

i oby nie była to 523 poniewaz według książki potrafi spalić więcej niz 528.

Racja, jesli mowa o automacie, bo manual spala mniej, wiem bo mam i jezdzilem zarowno 528i jak i 523i w manualu(523i nadal jeźdzę).

Jesli szukasz benyzniaka w automacie to kolega ma rację 528i bedziesz najbardziej zadowolony, tyle, ze silniki benzynowe w automatach maja naprawde duze zapotrzebowanie na paliwko. Powiedz koledze, żeby szukał manuala, mniej problemów i wieksza przyjeność z jazdy, frajda. Automacik za tyo wygodniejszy w mieście zdecydowanie :)