Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

czy ktos sie orientuje co trzeba dokupic do duzej navi zeby miec tv?

a czy jesli bym chcial odtworzyc film dvd to tez trzeba jakijs ingerencji w soft lub sprzet? bo naped do mapy jest czytnikiem dvd ale nie wiem czy czegos wiecej nie trzeba...

prosze o odpowiedz

pozdrawiam :modlitwa:

///e46 touring 320d 08/2002r 150KM STEPTRONIC,

JUN2008--->181tys km

DEC2010--->216tys km

///e90 2.0i, 130KM automat Schwarz

Aug2015 ---->102 tys km

Sep2016 ---->120tys km

///e46 318Ci coupe M-pakiet ;)

Mar2017 ----->211tys

Jan2018 ------>227tys km

Opublikowano

Hej

Potrzebny ci tuner tv, a co do dvd to tylko do map :( jak będziesz miał tuner tv to odpowiednia wtyczka załatwi sprawę podłączenia dvd ale musisz kupić odtwarzacz dvd. Tunery na allegro widziałem.

Le Mans winners 2006 2007 2008 R10tdi :) 2009 908 HDI :) 2010 R15 TDI ;)no cóż trzeba wiedzieć gdzie leży przyszłość motoryzacji :) TDI
Opublikowano
TV nie wiem czy jest OK ale DVD owszem , wystarczy kupić interfejs do navi oraz prosty odtwarzacz DVD a ten upchać pod fotel / tam gdzie apteczka / koszt razem ok 600zł / interfejs drogi / ale tuner TV również tani nie jest
Opublikowano

czesc, dzieki za info...

a co do tunera to szukac jakis specjalny model? jakies oznaczenie?? :)

mike napisales...." wystarczy kupić interfejs do navi oraz prosty odtwarzacz DVD a ten upchać pod fotel" jakiego sprzetu szukac :) podklepiesz jakies hasla?? :)

:cool2: dzieki

///e46 touring 320d 08/2002r 150KM STEPTRONIC,

JUN2008--->181tys km

DEC2010--->216tys km

///e90 2.0i, 130KM automat Schwarz

Aug2015 ---->102 tys km

Sep2016 ---->120tys km

///e46 318Ci coupe M-pakiet ;)

Mar2017 ----->211tys

Jan2018 ------>227tys km

Opublikowano

Interfejs = adapter czyli można podłączyć konsolę, Playstation, DVD, kamerę cofania – lub jakiekolwiek inne urządzenie, które posiada wyjście Cinch. Interfejs umożliwia odbiór ze źródeł Audio/Video w systemach PAL/NTSC. Przerabiałem temat w Audi , pełne zadowolenie , koszt takiego adaptera do nawigacji fabrycznej w Audi to 400zł , może napisz maila do

nich http://www.naviservice.com.pl/ na pewno dowiesz się wszystkiego , na Allegro na pewno można kupić wpisując słowa interfejs czy adapter w dziale car audio / systemy nawigacji

http://www.allegro.pl/item588732160_tuner_tv_samochodowy_tuner_tv_z_antena.html

Jak już to będzie to odtwarzacze DVD znajdziesz na Allegro tanie takie na 12v :)

Opublikowano

No wszystko fajnie tylko w przypadku E46 nie bierzcie wszystkiego co jest do BMW pod specjalną uwagę . W przypadku interfejsów do audi czy merca itd są to inne i bardzo zróżnicowane ceny niż w przypadku bmw . Co do tego :

http://www.allegro.pl/item588732160_tuner_tv_samochodowy_tuner_tv_z_antena.html

Miałem identyczny i to straszny syf , kupiłem nowy i już nie wspomnę ile razy musiałem odłączać i podłączać ten fejs bo bardzo często robił się czarny ekran i nic innego nie pomagało . Zwróciłem jeden bo był na gwarancji , dostałem drugi i te same usterki . Poprosiłem o zwrot kasy ze względu na awaryjność to zostałem odesłany z kwitkiem . Poza tym następne dwie rzeczy sygnał audio to porażka przy takim tunerze i aby to podłączyć musiałem kupić specjalną przejściówkę i zainstalować w wiązce bo to samo nie działa . Więc odradzam ci takie inwestycje bo to wcale nie jest tanie i jest to nic nie warte . Ja na końcu kupiłem adapter video (za 800zł) który nie wymaga żadnych kombinacji bo się go podpina pod fabryczne kostki . Mam na nim dvd i obok tunera tv to rewelacyjnie się spisuje i nie wnerwiają mnie usterki jak w przypadku tych innych badziewi także zastanów się co kupić żeby dobrze na tym wyjść :cool2:

pozdro

http://i602.photobucket.com/albums/tt105/thunderstruck312/bmwklubforum2.gif
Opublikowano
jak powiedział kolega musisz się zastanowić, jeżeli chcesz mieć fabrycznie to musisz kupić tuner tv bmw, masz dużą navi więc tuner musi być 16:9
Le Mans winners 2006 2007 2008 R10tdi :) 2009 908 HDI :) 2010 R15 TDI ;)no cóż trzeba wiedzieć gdzie leży przyszłość motoryzacji :) TDI
Opublikowano
dla mnie cała ta zabawa w TV czy DVD nie ma sensu , jak miałem w Audi więc wyszło mnie tanio a w BMW to całkiem inne koszty , np ja kupiłem cała navi MFD 2 din za 700zł , zakładałem sam przy pomocy forum na elektroda.pl , kupiłem interfejs za 300zł i DVD za 250zł / chyba phantom / i to do schowka , wszystko ładnie działało a płyty DVD nagrywałem z VIVY i wypalałem , filmy mnie nie interesowały , tuner TV również
Opublikowano
Musisz sobie wziąć do serca to co pisałem wyżej bo koszty mogą być niemałe a szkoda żebyś zainwestował w gówno i tracił swoje nerwy na zabawy i użeranie się z usterkami . Ja bym na twoim miejscu w ogóle nie inwestował w TV . Kupisz tuner tv i co z tego masz ? Tv w dodatku będziesz musiał dokupić wzmacniacze do niego a to wcale nie jest tani koszt w przypadku dużej navi . Najlepiej kupić interfejs który bez lutowania , cięcia itd podpinasz pod kostki w instalacji i masz video i stereo . A taki interfejs kupisz w Polsce za coś 800zł. albo chyba mniej . Ja kupowałem od znajomego w Niemczech za 118 euro i to to samo tylko mi załatwił taniej . Co do rozwiązań jakie można z takim fejsem zrobić to ja kupiłem dvd ze slotem na usb i kartę pamięci . Usb 8GB i zgrałem tam sporo teledysków , filmów , zdjęć itd i nie muszę się gryzmolić z płytami bo przebieram pomiędzy plikami i odtwarzam co chce . Także jeśli chodzi o te tanie badziewia to odradzam , jeśli tuner tv bmw to szkoda że koszty tu są spore bo też by było wyjście . Ja wybrałem fejs bo parę stówek droższy od wynalazków ale nie jest aż tak drogi jak tuner a śmiga elegancko :mrgreen:
http://i602.photobucket.com/albums/tt105/thunderstruck312/bmwklubforum2.gif