Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem samochod to 316i czasami przy ruszaniu (wolnym) np. parkowanie, nawet na cieplym silniku samochod zaczyna sie trzaść z tyłu jakby tylny most mial zaraz wyskoczyc. Dzieje sie tak jak jade na pol sprzegle bez dodania gazu co o tym yslicie czy to problem z tylnym mostem cyz mzoe cos z obrotami.

Dodam ze ostatnio mam wlasnie problem z obrotami zaczely falowac narazie nie jest to uporczywe bo nei gasnie i jak sie rozgrzeje to dobrze chodzi.

Opublikowano

witam

trza go podniesc i zobaczyc na mocowania belki itp

najlepiej jak bys wjechał na kanał i cofał a ktos od spodu niech zobaczy co sie dzieje

POSPOLITUS MANIAKUS BEEMWUUS
Opublikowano

sprzęgło przenosi takie trzęsiawki jeśli jest uszkodzone. masz pękniętą okładzinę lub pęknięty amortyzator drgań skrętnych (sprężyna w tarczy sprzęgła)

Ale najpierw sprawdz to co można z wierzchu, czyli wszystkie mocowania gumowe, luzy na przegóbach , krzyżakach, podporę no i te obroty

Tylko BMW jest ważne...

http://ot.mklub.net - Ciemna strona wpływu BMW na umysł człowieka :-]

Opublikowano
8) 8) Witam!-Przerabialem to niedawno :!: Winę za to ponosiło łożysko sprzęgła--siada ci najpewniej,u mnie po wymianie przestało trząść tyłem 8) 8) Moze to i u ciebie :?:
ZYCIE JEST .... za KROTKIE!
Opublikowano
Mam to samo, ale wyłącznie na gorącym silniku, po dłuższej jeździe miejskiej. Wydaje mi się, że to sprzęgło, zwłaszcza, że na niewielkim pochyleniu drogi samochód mi się stacza będąc na biegu. Kijanu daj znać co to było u Ciebie.
Opublikowano

mialem to samo z tym ze dzialo mi sie wasnie to po dluzszej jeździe po mieście i później przy parkowaniu, tak samo przy powolnym ruszaniu na polsprzegle na wzniesieniu... widocznie to czesty problem. Mechanik sprawdził najpierw czy to nie luzy na przeniesieniu napedu okazalo sie ze nie i wtedy powiedział ze to sprzegielko - parę dni temu wymieniłem sprzeglo na nowe i jak narazie jest OK :cool2: :dance: .

A jesli chodzi o koszty (bo zazwyczaj zawsze dalej pada takie pytanie) to zaplacilem 600zł z wymianą (mechanik sam kupil sprzeglo za 448,13zł - ma znizki i 150zł za wymianę). :)

Opublikowano
ja tez mam podobnie ale tylko na zimnym silniku, na ciepłym jak po maśle. Luzów zadnych także obstawiam na sprzęgło, tarcza lub docisk. Tymbardziej ze jak jest bardzo zimno to przy max wcisnietym sprzegle przy probie wbicia biegu jakby chciał lekko jechać. Możliwe ze to jescze łożysko w skrzyni. Narzie mi to nie przeszkadza bo dzieje sie to przez pierwsze pare ruszen i to przy delikatnym puszcaniu sprzegła, jak szybciej puscze to nie ma tego. Tak czy siak trzeba bedzie to zrobić i pewnie jak poprzednik mówi 600 zł najtaniej. Wymieniałem sprzegło +docisk w poprzednim bmw 525 M20 B25 i za komplet oryginału zpłaciłem 600 zł + robota we własnym zakresie ale sie nameczyłem, cały dzien ostrej pracy, takze nie wiem czy tez nie dam tego do mechanika

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW