Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
No własnie. Uwielbiam dzwiek tych basowych tlumikow na niskich obrotach, ale jak widze goscia co jedzie 100 na godzine i mu ten tlumik wyje na cale osiedle to mysle sobie, niezly festyn 8) . Czy moglibyscie polecic jakies rozwiazanie w takiej sytuacji? Dodam ze lubie dzwiek mojej beti, ale moglbym go zamienic na ten przyjemny basik..
Opublikowano

Napewno musi mieć dużą puchę. Pogadaj z ludźmi, którzy się tym zajmują. Mój brat miał w A4 2.8 końcowy taki, że do 3.000 obr/min nie dało się wysiedzieć w samochodzie. Porem była cisza. Przegięcie w drugą stronę. Wbrew pozorom dobranie odpowiedniego wydechu jest bardzo trudne. Trzeba znać charakterystykę silnika, moc, długość wydechu, wiedzieć jakie są kolektory i wiele innych rzeczy...

Jeżeli chcesz to zrobić profesjonalnie to oceniam sprawę na 3-4 kPLN.

"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
Opublikowano
demi-mot kup silnik przynajmniej 6 cylindrowy i nie musisz zmieniac wydechu

Ale ta choroba się nie kończy Lego ;) Potem będzie chciał dźwięku V8 :wink: Znam to z własnego doświadczenia :D

http://img426.imageshack.us/img426/2232/bmwsiga7ar.jpg
Opublikowano

witam

ja polecam ulterka ładnie brzmi rózne koncówki do wyboru nie jest za głosny i 2 lata gw

pozdrawiam

POSPOLITUS MANIAKUS BEEMWUUS
Opublikowano
moj wydech daje ładny dzwiek dlatego że....dorwał go rudy + korniki do metalu--->>czyli pomału zbliża się dzien jego wymiany,a tak poważnie sama wymiana koncówki w wielu przypadkach zmienia już bardzo dzwięk
Opublikowano
moj wydech daje ładny dzwiek dlatego że....dorwał go rudy + korniki do metalu

Miałem podobną sytuację, gdy w 525i na tzw. spowalniaczu, dostałem po katalizatorze i delikatniee się spłaszczył. Dźwięk był naprawdę super! :)

http://img426.imageshack.us/img426/2232/bmwsiga7ar.jpg
Opublikowano
Ale ta choroba się nie kończy Lego Potem będzie chciał dźwięku V8 Znam to z własnego doświadczenia

Jak będzie jeździł 150 km/h po mieście to nie doczeka się nawet R6.

Opublikowano

Szukałem gdzie można było b posłuchać brzmienia na tej stronce i nie znalazłem. :!: :!: :!:

Na lewo masz "showroom" i później na audio i masz dźwięki.

Opublikowano
Ale ta choroba się nie kończy Lego Potem będzie chciał dźwięku V8 Znam to z własnego doświadczenia

Jak będzie jeździł 150 km/h po mieście to nie doczeka się nawet R6.

Trafne spostrzezenie, predkosc jest orientacyjna :) Po miescie jezdze.. jeszcze szybciej :norty:

Of kors not