Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Powiem szczerze że problem niewiem kiedy się zaczoł ponieważ dopiero dzisiaj coś na benzynie zaczeła tracić moc a na gazie elegancko(sekwencja) pózniej problem polegał na tym że już na postoju jak ją przycisnołem to dochodziła do 5 tys obr. i pożniej już jakiś muł i dalej nie szła a nawet w dół schodziła do 4 tys... tak jak pisałem wcześniej zaczeła tracić moc przy normalnej jeździe na mieście lekkie przerywanie jakby czy coś takiego pierwszy raz taki objaw.
Opublikowano

hej

miałem podobny problem.Poradziłem sobie z nim w następujący sposób.Gdy mi się rezerwa zapaliła i jeszcze trochę pojeździłem dolałem na bardzo małą ilość paliwa tego specyfiku dostępnego na każdej stacji benzynowej.Kupiłem 20L paliwa i schowałem do bagażnika,gdy mi brakło już paliwa wlałem "świeżego" i problem znikł jak ręką odjął.Spokój mam do tej pory.Jeśli się zastosujesz do moich wskazówek to kup jakieś dobrej 98 czy V-power racing.Wlej chociaż 20-30L

http://img236.imageshack.us/img236/9483/podpis1wx9.png

One heart,one beat

Moja E32 735i

Opublikowano

Paliwko i uszlachetniacze nie pomogły :(... Co to dalej może być ?

Teraz dokładnie na Benzynie wchodzi ok 4 tys i tak jakby nie dostawał paliwa przerywa brak mocy .. raz chodzi dobrze a raz nie tylko że ostatnio coraz częściej nie. Aha na gazie chodzi elegancko bez zarzutów

Opublikowano
Pada ci pompa paliwa. Pewnie zbyt długo jeździłeś na benzynowej rezerwie, a tego pompa bardzo nie lubi...To jest zwykle jeden z dodatkowych kosztów Himmlerów/to ci którzy zagazowują swoje auta jak SS żydków :D /, ba mając gaz zapominają, że benzyną też trzeba czasem zatankować...
Opublikowano
Pada ci pompa paliwa. Pewnie zbyt długo jeździłeś na benzynowej rezerwie, a tego pompa bardzo nie lubi...To jest zwykle jeden z dodatkowych kosztów Himmlerów/to ci którzy zagazowują swoje auta jak SS żydków :D /, ba mając gaz zapominają, że benzyną też trzeba czasem zatankować...
I tutaj się kolego bardzo mylisz jeszcze nigdy u mnie do rezerwy nie doszło,zawsze mam te około 20 litrów a jak spada to dolewam mam sekwencje także na benzynie odpalam za każdym razem, i dopóki silnik się nie rozgrzeje to na gaz komputer nie przełączy. Ale jak sprawdzić w takim razie czy to napewno pompa.

I jeszcze Pytanie czy mogą być takie objawy przy uszkodzonej sondzie lambda ?

Opublikowano
Mogą być, chociaż przy padniętych sondach mocy zwykle brakuje w całym zakresie obrotów. Jeżeli natomiast brakuje tylko powyżej 4000 tys. to objaw padającej pompy, która nie ma już wystarczającej wydajności...
Opublikowano
Mogą być, chociaż przy padniętych sondach mocy zwykle brakuje w całym zakresie obrotów. Jeżeli natomiast brakuje tylko powyżej 4000 tys. to objaw padającej pompy, która nie ma już wystarczającej wydajności...
W takim razie jak to sprawdzić czy to aby napewno pompa ?
Opublikowano
Trzeba sprawdzić ciśnienie na wyjściu i musi ono być wyższe niż 3-4 bary. Najprościej, nie mając odpowiedniego ciśnieniomierza, przełożyć z innego autka ze sprawną pompą...