Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co prawda w 5er - zamontowałem dziś nowe 235/45/17 Bridgestone Potenza RE050. Straszono mnie ponadprzeciętną twardością tych opon, tymczasem komfort jest OK, może z 20% mniejszy niż na zimowych 225/55/16.

Co do 225/45/17 zrobiłem na takich dwa sezony mercedesem C280 - trakcja i komfort super. Mercedesa w ogóle jakoś mniej nasze drogi ruszają.

Artekk
  • Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Hmm, w sobote chyba wymienie koła, ciekawe co będzie jak na tył dam 245/40/17. :mrgreen:
Opublikowano
Mercedesa w ogóle jakoś mniej nasze drogi ruszają.

No wlasnie w tym problem ze BMW sa bardzo czule na jakosc drog, a w szczegolnosci na koleiny .

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano
do artekk tak sie składa ze tez założylem potenza i pytanie czy w twoim przypadku tez zauważyłeś ze sa strasznie głośnie np przy 70km/h miałem wrazenie jak by mi łozyska poszły tak wyją!
Opublikowano

Czy móglby wypowiedziec sie ktoś kto używa (używał) te opony: Goodyear EAGLE F1 ASYMMETRIC? Poprzednie dwa sezony jeździlem na oponach Goodyear Eagle F1 GS-D3 które byly poprzednikiem tego modelu i bylem z nich bardzo zadowolony.

Czy indeks ładowności 91 a 94 to jakaś znacząca różnica? Zazwyczaj jeżdżę sam lub w dwie osoby, rzadko zdarzają mi się wypady gdy są 4 osoby plus caly bagażnik gratów.