Skocz do zawartości

zerowanie dziennego licznika przebiegu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, właśnie zakupiłem 3 i podobnie jak wy wpadłem w ten nałóg bez reszty :) Od paru dni poznaje auto i ma pytanie dotyczące dziennego licznika przebiegu. Próbuje go wyzerować przez przyciśnięcie lewej, nazwijmy to, gałki na tablicy liczników..i nic. Czy Komputer/ motor musi być w jakimś trybie żeby wyzerować ten licznik, czy generlanie robie coś nie tak? Dzięki z góry za pomoc.
Opublikowano
powinien byc chociarz zaplon wlaczony i trzeba przytrzymac lewe pokretlo

bmw e46 330d automat 204 ps

bmw e46 320d manual 150 ps

a3 110 ps ahf

suzuki gsxr 1000 k3 175 ps 0-200 7sek :P

bylo a6 c5 2.5 tdi quattro ake -mile wspomnienie

Opublikowano
Żaden tryb nie jest potrzebny. Ja zeruje bez problemu. Przeważnie silnik pracuje i naciskam i jest ok , na zapłonie też i na pierwszej pozycji też zeruje. Może masz coś nie tak z gałką. Wyciągnij zegary, może wystarczy przeczyścić. Pozdro!
Opublikowano
witam pewności nie mam ale z doświadczenia nie ty pierwszy ma ten problem w E46 a zawodowo zajmuje sie bmw ktoś przed tobą rozbierał liczniki prawdopodobnie cofał przebieg.Co do sprawdzenia przebiegu to jesli cie to innteresuje to w Aso sa w stanie wejścw modul lamp gdzie jest zapisany przebieg,ci co cofaja robia to najczesciej tylko na liczniku bo jest to najprostsze i najtansze.wymiana modulu poprostu jest nieoplacalna.co do naprawy tego kasowania to licznik jest mocowany na dwie śruby torx do daszka kokpitu z tylu sa dwie wtyczki odpinasz je i masz zegary na zewnatrz.A licznik rozbierasz jak każde zegary samochodowe prawdopodobnie masz żle włożone cięgno to od kasowania przebiegu przy naciśnięciu powinno być słychać charakterystyczne kliknięcie mikrostyku . dasz rade w razie pytań pisz na privat pozdrawiam Michał

było E-36 1,8 E-36 compakt 1,8d E-46 320dTa,jest E-46 330dt

http://www.bmwteam.pl

Opublikowano

Dzięki za szybką pomoc, bez rozkręcania się nie obędzie.

Michał, troche mnie zmartwiłeś tym cofaniem, ale sprawdze to faktycznie podczas wizyty w aso bmw. Rozumiem, że podczepiają się pod kompa (lamp) i sprawdzają faktyczny przebieg?