Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Koledzy mam do Was taka prosbe - zrobcie zdjecie lub chociaz napiszcie gdzie mocowane są uchwyty rolety w tylnej półce. Chodzi mi konkretnie ouchwyty mocowane w gornej krawedzi tylnej szyby gdzie mocuje sie rolete po rozwinieciu. Kupilem taka półke z roleta od M3 i nie moge dojsc jak one tam siedza :/ z gory dzieki za pomoc
Opublikowano
no no :) wlasnie mam takie uchwyty plastikowe i od nich odchodza takie blaszki. One wchodza pod podsufitke czy jak? Juz roznie kombinowalem i nie moge tego rozminic. Gdybys kolego byl tak dobry pstryknal foto i wkleił tobym byl Ci ogromnie wdzieczny :modlitwa: :modlitwa: :modlitwa:
  • Członkowie klubu
Opublikowano

popatrz dobrze, znajdziesz miejsce gdzie się wsuwa te blaszki po podsufitkę

nie mam zdjęcia niestety, ale zmieniałem sam półkę i nie było problemu z lokalizacją

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano
Podejrzewam że zdjęcia nie wiele ci dadzą cały cymes jest ukryty pod tylną częścią podsufitki . Płyta dachu jest tam zakończona taką metalową rynienką.Ja mam roletę ale nie orginalną i musiałem wiercić malutkie otworki pod wieszaki.Ogladając rysunek z "realoem" wyglada na to że istnieje mozliwość wczepienia wieszaków w sposób nie inwazyjny , abyś tylko miał w swoim kąplecie pozycję "6" którą należy zaczepiś w rynienkę pod podsufitką.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Dzieki koledzy wczoraj juz sam doszedlem :cool2: zamykam temat

Witam. możesz mi czarny 316 (lub ktoś inny) wytłumaczyć co i jak i gdzie z tymi haczykami??? za bardzo nie wiem a zamontowałem roletę w swojej e36 sedan i na dzień dzisiejszy jestem na etapie zdjęcia podsufitki do montazu tych zaczepów, a znając życie to niemiaszki wymyślili inny sposób montowania zaczepów zapewne bez zdejmowania podsufitki. Proszę o pomoc...!!!! :modlitwa:

• Członkowie klubu
Opublikowano
Nie czekaj na podpowiedź tylko idź do auta, zerknij mniej więcej gdzie powinny być zaczepy i bez problemu natrafisz wsuwając je na swoje miejsce... :wink:

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano
nie musisz demontowac podsufitki, zaczepy wsuwa sie w naroznikach dachu z tyłu, zaraz nad podsufitką, by łatwiej było znaleźć dokładnie miejsce możesz delikatnie odchylic podsufitke na tylnym narożniku i wszystko bedziesz juz wiedzial :D