Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W moim e36 poleciał niedawno katalizator, została wstawiona strumienica. Noszę się z zakupem katalizatora, ale nie kupię najtańszego a jestem po swapie i kilku innych inwestycjach dlatego póki co chce z tym troche poczekac. Problem w tym ze rozklada mnie na łopatki dźwięk strumienicy i to (nawet lekkie) pierdzenie. Nie lubie tego i już :) Czy jak w miejsce strumienicy poszedłby tymczasowo zamiast kata tłumik taki przelotowy chyba tak się to nazywa dźwięk bylby bardziej kulturalny ?
Opublikowano

Zamontuj taki cena ok 60zł długość i rozmiary jakie chcesz

http://images42.fotosik.pl/83/7bb49ad49da9f6d4med.jpg' alt='7bb49ad49da9f6d4med.jpg'>

Opublikowano

Jak masz zamiar i tak zamontować KALIZATOR to kup ten najtańszy tłumik a jak chcesz pozostawić tłumik to kup coś lepszego

http://images41.fotosik.pl/83/dac4c3ec13ca2512med.jpg' alt='dac4c3ec13ca2512med.jpg'>

Opublikowano
Dla mnie lepsze znaczy cichsze, więc może coś polecisz lekko droższego ale nie wchodzącego w pułapy 300-400zł ? :)
Opublikowano
Tak właśnie o tym myślałem. Jak coś wybiorę i będzie jakiś efekt lepszy niż na strumiennicy to dam znać ;)
Opublikowano
Koledzy jak już pewno każdy wie,ale i tak powtórzę - Zakładając cokolwiek zamiast oryginalnego katalizatora czy to zwykłą rurę,strumienicę tanią bądź drogą,tłumik przelotowy bądź inne wynalazki, Należy liczyć się z szybszym wypalaniem tłumika końcowego poprzez większe "bombardowanie" go spalinami układu wylotowego. A szczerze jeżdżę na jakiejś tam strumienicy za 80zł i nie narzekam,a to już ze 2,5 roku.
"Nieudana Operacja To Połowa Udanej Sekcji"
Opublikowano
Nie no jasne masz rację tylko ja nie szukam alternatywy ze względu na końcowy tłumik i jego żywotość, tylko na dźwięk