Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
A nie czujesz czasami na zimnym silniku zapachu benzyny?
no było coś takiego ale... może bardziej spalin niż benzyny chociaż ?!... a jakie to ma znaczenie ? a no i dodam też że nie zawsze.
Opublikowano
I masz szczęście, że kapie na kolektor ssący, który sie tak bardzo nie nagrzewa...
Obecnie AUDI S4 QUATTRO... do BMW wrócimy na wiosnę
Opublikowano
A może cieknie Ci z czujnika ciśnienia oleju. Bo z tego wężyka to tylko paliwo może się lać, jeśli nie jest w najlepszej kondycji to go wymień.
Opublikowano
A może cieknie Ci z czujnika ciśnienia oleju. Bo z tego wężyka to tylko paliwo może się lać, jeśli nie jest w najlepszej kondycji to go wymień.
Hmm trudno powiedzieć powiem szczerze że widać dosyć taki mocny wyciek oleju do autem (trudny do zlokalizowania) ponieważ leje się po całym bloku.Bardzo moźliwe że to czujnik jutro kupię i podjadę do kogoś kto mi to wymieni-ponieważ wiem że coś jest nie tak ostanio zaczeły pojawiać mi sie dwa komunmikaty OELDRUCK MOTOR oraz OELSENSOR MOTOR. olej można powiedzieć że ciągle dolewam. Tylko że własnie wydaję mi się że leci spod tego co pokazałem na zdjęciu (niewiem jak się to nazywa)
Opublikowano

Na pierwszym zdjęciu nic nie widać, na drugim wskazałeś szynę wtryskiwaczy benzynowych.

http://img15.imageshack.us/img15/1676/5844480031large.jpg

Wg mnie w na wysokości silnika która wskazałeś. Może olej cieknąć:

Żółta linia, uszczelka dekla zaworów.

Czerwone kółko, czujnik ciśnienia oleju.

Różowa linia, uszczelka pod głowicą.

TYŁ SILNIKA:

%5B600%3A480%5Dhttp%3A//img17.imageshack.us/img17/5507/kopiatym30.jpg