Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Nie wiem co zrobić z taką przypadłością. Od razu uprzedzam że w środku dywaniki suche, na gumowych korytkach brak wody, w środku żadnych wilgotnych szmat, itd. Ustępuje jak włączę klimatyzację i spory nadmuch na szybę; temp. ustawiona na 16 st. Jak były mrozy nie miałem z tym problemu... :liar: Co radzicie, a moze źle eksploatuję pojazd?
Opublikowano
mam to samo..!ale zawsze w furze z kims...siedze hahaa.naprodukujemy pary haha.w lato tego nie mialem.chyba normalne?filtr wymieniany w sierpniu juz by siadl?
Czuc respekt do Bmw nawet gdy je masz...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To zależy od jakości filtra, warunków zewnętrznych itd. Ja wymieniam przeciwpyłkowy w tym samym czasie co olej. Pisałem już o nastepującej przypadłości: uszczelka pod podszybiem (widać dopiero po podniesieniu maski) może być zmęczona i woda - deszcz, śnieg - pięknie leje się na filtr, a potem wdmuchiwana jest do auta. Filtr niby jest przykryty ale bynajmniej nie hermetycznie. Sprawdźcie, czy po deszczu nie jest wilgotny. Ja tak miałem, teraz spokój. Też miałem sucho w aucie i zachodziłem w głowę, co jest nie tak. Przy wymianie filtra namierzyłem problem.
Opublikowano
To zależy od jakości filtra, warunków zewnętrznych itd. Ja wymieniam przeciwpyłkowy w tym samym czasie co olej. Pisałem już o nastepującej przypadłości: uszczelka pod podszybiem (widać dopiero po podniesieniu maski) może być zmęczona i woda - deszcz, śnieg - pięknie leje się na filtr, a potem wdmuchiwana jest do auta. Filtr niby jest przykryty ale bynajmniej nie hermetycznie. Sprawdźcie, czy po deszczu nie jest wilgotny. Ja tak miałem, teraz spokój. Też miałem sucho w aucie i zachodziłem w głowę, co jest nie tak. Przy wymianie filtra namierzyłem problem.

Jutro sprawdzę ten filtr, ale może coś jest na rzeczy, bo aktualnie parkuję pod "chmurką" i może wilgoć przechodzi do wnętrza, choć uszczelki w komorze silnika są miękkie. :liar:

Opublikowano
Smigaj z klima. Ona nie daje tylko chlodu latem ale tez osusza powietrze. U mnie klima wlaczona non stop. Czasami jak klima nie chodzi dluzszy czas to tez jej szkodzi.
Opublikowano
Smigaj z klima. Ona nie daje tylko chlodu latem ale tez osusza powietrze. U mnie klima wlaczona non stop. Czasami jak klima nie chodzi dluzszy czas to tez jej szkodzi.

Tak, wiem że trzeba czasem włączać klimę ze względu na smarowanie, ale żona się powoli śmieje że w naszym byłym starym golfie 2 w którym brak było klimy, nie doświadczała takiego cyrku :twisted2: