Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

w mojej E39 mam lampy soczewkowe na żarówki H7, zastanawiam się poważnie nad kupnem zestawu xenon z Allegro, rodzi się jednak pytanie czy komputer nie będzie pokazywał błędu o przepalonych żarówkać??

Posiadam "mały" podstawowy komp i wyswietlacz.

Jeśli ktoś przerabiał ten temat to proszę o kilka podpowiedzi i rad.

pozd.

Opublikowano
ja porzerabialem ten temat. moja beta jest z 98 roku i jak zalozylem xenon to nic sie nie zmienilo. wszystko gra idealnie nie ma zadnego komunikatu o spalonych zarowkach
Opublikowano
tez mam założone hidy i jest ok - nie ma żadnego błędu spalonej żarówki
Opublikowano
kolego a jaki masz rok , jak dobrze pamietam do 99 nie ma problemu, najlepiej sprzawdz załóż przepaloną zarówke i sprawdz na desce czy masz komunikat
Opublikowano

Na zegarach mam taki rysunek samochodu i jeśli przepali mi się żarówka z przodu, tyłu lub ze świateł stopu to zapala sie czerwona kontrolka na tym rysunku w danym miejscu. Boję się że jeśli podłączę xenony to zapali mi się info że mam przepalone żarówki z przodu bo żarniki xenonowe pobierają 35w a nie 55w jak zwykła żarówka.

Mam nadzieję że napiszecie że się mylę :oops:

Samochód jest z roku 98.

ps: nie posiadam kompa który by wyświetlał napisy w stylu "Licht defekt"( w jakimkolwiek języku)

Opublikowano
Na zegarach mam taki rysunek samochodu i jeśli przepali mi się żarówka z przodu, tyłu lub ze świateł stopu to zapala sie czerwona kontrolka na tym rysunku w danym miejscu. Boję się że jeśli podłączę xenony to zapali mi się info że mam przepalone żarówki z przodu bo żarniki xenonowe pobierają 35w a nie 55w jak zwykła żarówka.

Samochód jest z roku 98.

ps: nie posiadam kompa który by wyświetlał napisy w stylu "Licht defekt"( w jakimkolwiek języku)

niestety bedzie bład zarówki ale możesz do tego zestawu ( nie wiem co bedziesz zakładał xenon czy hid ) dokupić tzw oszukiwacz widziałem cos takiego na allegro likwiduje to błąd żarówek pozdrawiam

Opublikowano

Samochód jest z roku 98.

niestety bedzie bład zarówki ale możesz do tego zestawu ( nie wiem co bedziesz zakładał xenon czy hid ) dokupić tzw oszukiwacz widziałem cos takiego na allegro likwiduje to błąd żarówek pozdrawiam

??? a niby dlaczego?? ja tez mam z 98 roku i taki sam "komputerek" jak kolega z postu i bez żadnych oszukiwaczy wszystko działa

Opublikowano

ICE331 dzięki za pomoc NAPRAWDĘ dzięki!! :P

Trudno jest znaleźć coś na allegro jak się nie zna nazwy teraz jest dla mnie wszystko jasne.

Moderatora poproszę o bonus dla ICE331 za zaangażowanie (mam nadzieję że tak się to robi).

Sebos76 mam cichą nadzieję że "oszukiwacz" nie będzie mi potrzebny ale w razie czego wiem jak sobie poradzić :mrgreen:

Dzięki wszystkim za pomoc. Jak założę już cały ten sprzęt to dam znać czy był błąd czy nie.

Opublikowano

Samochód jest z roku 98.

??? a niby dlaczego?? ja tez mam z 98 roku i taki sam "komputerek" jak kolega z postu i bez żadnych oszukiwaczy wszystko działa

kolego a więc tak jak masz magistrale CAN-BUS moduł komfortu występuje błąd jak jej nie masz błędu nie bedzie

Opublikowano

No i wszystko jasne.

Nie posiadam modułu komfortu a zestaw po podłączeniu działa bez zarzutu, (brak informacji o spalonych żarówkach)

Pozostaje cieszyć się mocnym jasnym światłem.

dzięki za pomoc.

Pzdr.

Opublikowano

ja mialem w e34 takie dziadostwo i pokazuje mi blad zarowek, zaraz jak kupilem autko to usunalem te "xenony" a blad mam dalej do tego stopnia ze czasem same gasna mi swiatla :/ narazie zamowilem przekazniki od swiatel i od checka - gdyz zaraz jak mi zgasna swiatla mijania i popukam w przekazniki to sie zapalaja, wiec cos tam nie styka. - dam znac jak je wymienie.

ja mam e34 540 93r jak widac "xenon" spowodowal tylko problemy, nie wiem jakiej marki byla ta instalacja no nawet nie bylo napisane - pewnie jakies chinskie dziadostwo - ODRADZAM

Opublikowano

powiedzcie mi jak wy montujecie zarowki h7 w ksenonie hid, przecież tam są te oprawki w ktore wklada sie zarówke a potem oprawki wsadza w refklektor (przed liftem). A z tego co widze to h7 hid nie da sie wsadzic w oprawki oryginalne a co za tym idzie zamontowac je w reflektorze. W poprzednim E34 nie było zadnego problemu bo zarowka byla montowana bezposrednio do reflektora i dociskana skrezynkami, problem był tylko z ich uszczelnieniem przez kurzem i wilgocią. Efekt siwateł ksenonowych hid 4300K był niesamowity, nowe reflektory + hidy dawały wspaniale swiatło i zarazem przy idealnej strefie cienia i swiatła niepowodowalo razenia nadjeżdzajacych z przeciwka samochodów.

Wracając do sposobu montażu zarówek h7 to czy z soczewkami i bez różnią się sposobem mocowania zarówki???

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW

Opublikowano

Ja mam e39 z 96' kompa tego z samochodzikiem co pokazuje jaka żarówka. NIe mam błędu przepalonej żarówki. Mam taki zestaw:

http://www.allegro.pl/item525053913_hid_xenon_xenony_bmw_e39_e46_warszawa.html

kolesie obcykani są, mają również ten "warning canceller" wbudowany w przetwornice jak potrzeba.

co do montażu to inna bajka.

Mam zwykłe h7 i w zestawie jest to wieczko(zatyczka) do lampy co trzyma żarówke, tyle że bez końcówki do zasilania, bo żarnik ją posiada. więc trzeba troche pobrzerabiać kabelek od żarnikai ładnie to zmontować. Jak coś do wal na Prv. podrzuce foty

P.S.

Ja do zwykłych reflektorów mam H7R mają taki jakiś filtr skupiający żeby nie spierdlało światło w różne kierunki i oslepiało. - cena 5zł więcej za żarnik, ale jak masz soczewki to zwykłe H7 będą dobre.

Pozdro