Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam ,znalazłem blisko mnie ogłoszenie o sprzedaży e60 , sprzedający pisze, ze wszystko jest ok. jednak zastanawia mnie foto deski rozdzielczej- czy to aby nie jest błąd skrzyni??

http://otomoto.pl/bmw-530-e60-niepowtarzalny-pocisk-C7988773.html

jest wlaczony tylko zaplon,ciekawe jak jest po rozruchu,moze tak jest w tym modelu ze z powodu oleju w skrzyni ,swieci sie jak np.ladowania czy oleju
Opublikowano
Nie to nie jest normalne w tym modelu. Ten błąd chyba oznacza awarię układu oświetlenia, znaczy się że po prostu jakaś żarówka się przepaliła :D Błąd skrzyni to koło zębate z wykrzyknikiem a to mi wygląda na odwróconą żarówę :lol:

BMW to jest to co lubię najbardziej! Freude am Fahren!

http://img.userbars.pl/120/23959.gif

http://img153.imageshack.us/img153/6728/aaad.jpg

Opublikowano
Nie to nie jest normalne w tym modelu. Ten błąd chyba oznacza awarię układu oświetlenia, znaczy się że po prostu jakaś żarówka się przepaliła :D Błąd skrzyni to koło zębate z wykrzyknikiem a to mi wygląda na odwróconą żarówę :lol:

Przepalona jakaś żaróweczka.

Opublikowano
Przepalona żarówka. Dobrze że się tego dopatrzyłeś, bynajmniej teraz możesz negocjować cenę.
Opublikowano
Przepalona żarówka. Dobrze że się tego dopatrzyłeś, bynajmniej teraz możesz negocjować cenę.

:)

i to wcale nie jest śmieszne, bo wymiana postojówki przedniej to koszt bodajże 80zł za żarówke + 200zł wymiana w aso ;D bo tam pół przodu chcą rozbierać

Opublikowano
Spokojnie wymiana postojówki to bardzo prosta sprawa naprawdę nie wymaga wyjmowania lampy ani też nie kosztuje w ASO 200zł :)
Opublikowano

a jak ?

ja nie wymieniałem :)

oparłem sie o rozmowe ubiegłotygodniową z posiadaczem 5 E60 :) ktory jeździł już z dwiema padniętymi pozycjami...

Opublikowano
Spokojnie wymiana postojówki to bardzo prosta sprawa naprawdę nie wymaga wyjmowania lampy ani też nie kosztuje w ASO 200zł :)

dokładnie a potem idą takie kwiatki w świat ze wymiana żaróweczki w aso kosztuje 200zł lub żeby sie dostać do akumulatora to trzeba pół podłogi rozebrać.

hej

Opublikowano

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=NB31&mospid=47756&btnr=63_0799&hg=63&fg=05

Nr 5 na obrazku, wyjmujemy wtyczkę przekręcamy w lewo lub prawo nie pamiętam wyjmujemy wkładamy nową lampkę przekręcamy w odwrotnym kierunku do wykręcania :) podpinamy wtyczkę.

dla ułatwienia sprawy dobrze mieć cienkie szczypce którymi łatwiej wpasować żarówkę na swoje miejsce podczas wkładania nowej.

Cała filozofia, czas wymiany około 5 min na spokojnie dla tego kto już to zmieniał , dla tego ko będzie to robił pierwszy raz około 15-20 min.

Opublikowano (edytowane)

w połowie czego,zdjęcia tego boczka po prawej stronie.Ja BZQ zdjełem to na stacji benzynowej w pół minuty.O sprężynę od klapy to juz inna sprawa ale boczek,oj krecik.

hej

Edytowane przez tora
Opublikowano
Nie wiem jak jest w e61 ale w e60 dostanie się do aku to tez żadna filozofia, znajduje się po pawiej stronie w bagażniku, zdejmujemy prawą cześć maskownicy bagażnika przekręcając dwa mocowania i wyjmujemy ją. I już widzimy akumulator. Bez obaw możemy go sobie odłączyć i nic się nie stanie, przy wkładaniu nowego nie jest potrzebna rejestracja o ile wkładamy akumulator takiej samej pojemności jeśli innej wtedy trzeba go zarejestrować, ponadto warto jest to robić gdyż podczas rejestracji zapisuje się aktualny przebieg auta co ułatwia później identyfikacje kiedy aku był wymiany.
Opublikowano

u Ciebie jest sedan...

u mnie podłoga ciut inaczej zrobiona :)

i tam są jeszcze jakies osłonki powstawiane i solidnie przykręcone pod ta osłonką po prawej

z tego co widze sporo osób to wywala i zostawia dostęp na szybko

vide autko w komisie koło ciebie. Ale u mnie jest pozakręcane wszystko