Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

mam do Was ogromną prośbę o poradę w sprawie kluczyka otóż:

mam dwa kluczyki z pilotem, jeden kluczyk jest bardzo zużyty i przycisk otwierania prawie nie działa, natomiast drugi kluczyk jest nówka i prawie nie używany.

Chciałbym ten zużyty kluczyk jakoś reanimować i czy jest to możliwe? Czy np. można kupić nowy kluczyk i przełożyć elektronikę i część metalową? Czy można kupić "surowy" kluczyk, zaadoptować go do zamka i centralki.

http://bayimg.com/image/eaoemaabf.jpg

Z góry dziękuję za pomoc

Pozdrawiam

Edytowane przez Baffo
Opublikowano

Jak kupisz nowy klucz to jaki sens przekładac coś ze starego W bmw klucz z pilotem to koszt ok 500pln a ten bez pilota "manualny"to 160pln

i około 2 tygodnie czekania

Opublikowano
Witam

mam do Was ogromną prośbę o poradę w sprawie kluczyka otóż:

mam dwa kluczyki z pilotem, jeden kluczyk jest bardzo zużyty i przycisk otwierania prawie nie działa, natomiast drugi kluczyk jest nówka i prawie nie używany.

Chciałbym ten zużyty kluczyk jakoś reanimować i czy jest to możliwe? Czy np. można kupić nowy kluczyk i przełożyć elektronikę i część metalową? Czy można kupić "surowy" kluczyk, zaadoptować go do zamka i centralki.

http://bayimg.com/image/eaoemaabf.jpg

Z góry dziękuję za pomoc

Pozdrawiam

Można kupić ale nie są to tanie rzeczy. Kiedyś dorabiałem kluczyć do Lancii i za kluczyk + programowanie immo zapłaciłem 500zł i oczywiście był bez pilota bo za taki z pilotem zawołali jakieś 1000zł i musieliby go sprowadzać z Włoch! Więc i tak musiałem nosić dwa - stary do otwierania z pilota i nowy do stacyjki (tamten już był taki zużyty że z niej wypadał).

Może i dałoby kupić sam surowy grot i go jakoś wkleić w stary kluczyk ale nie wiem czy można to zrobić bez uszkodzenia plastiku.

Nadszedł już ten czas Ty dobrze o tym wiesz.

Bierz ile chcesz, tylko zaloguj się - WWW.OTWARTAPESTKA.INFO :)

Opublikowano (edytowane)

powiem Ci że ja mam u siebie tak samo z kluczykami ale w moim przypadku pomogła wymiana baterii i ten zużyty kluczyk działa teraz bez problemu

w razie czego tu masz link jak zaprogramować kluczyk w E39

http://www.programyourkeys.com/BMW_5-Series_Key_Remote_Control_Fob_Programming.html

Edytowane przez bonzo320i
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano
Programowanie klucza w ASO jest w cenie jaką podałem za sam klucz zresztą nie jest to jakims problemem bardziej problematyczne jest to zrobienie poza serwisem choć ceny w BMW są i tak jednymi z najniższych wśród innych autoryzowanych serwisach