Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Proszę bardzo na CD do MK1, MK2, MK3, MK4. Ostatnia jaka się ukazała 08-2.

Polska, Czechy, Słowacja, Litwa, Łotwa, Estonia, Słowenia i Chorwacja na CD

http://rapidshare.com/files/155834163/NAV_DB.part1.rar

http://rapidshare.com/files/155846443/NAV_DB.part2.rar

http://rapidshare.com/files/155895987/NAV_DB.part3.rar

http://rapidshare.com/files/155895982/NAV_DB.part4.rar

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Hmm a jak to nagrac jakim programem na jakiej plycie ?? Przepraszam ale jestem laikiem w tych sprawach Mam Ashampoo Burning studio da rady tym nagrac ??
(oOO \ (||||)(||||) / OOo)
Opublikowano

Hej,

Jak już pobierzesz na kompa to musisz rozpakować najlepiej winrarem. Otrzymasz jeden plik NAV_DB. Jest to obraz płyty, który zajmuje 612MB. Najlepiej nagrać programem ImgBurn z wryfikcją płyty lub Alkohol 120% z prędkością x4 na zwykłej ale dobrej płycie CD-R. (Verbatim, Sony, TDK).

Tu masz linka do programu:

http://www.instalki.pl/programy/download/nagrywanie/ImgBurn.php

Pozdrawiam,

Opublikowano

Hej,

Mam nadzieje, że wszystko będzie działać.

Pozdrawiam,

Opublikowano

Witam,

sorry ze wtracam do tego temnatu.

interesuje mnie czy istnieje jedna plyta 08-2, gdzie jest i polska i niemcy?

pozdrawiam

Opublikowano

Hej,

Kolego "Mateos" znajomy jechał z tą płytą której linki podałem wcześniej do Berlina. Główna autostrada i główne drogi były. Ale jak chciał dokładnie znaleźć jakąś ulice to musiał zmienić płytkę na Niemcy ( osobna płyta i tylko Niemcy i wszystkie drogi wylotowe z Niemiec). Dokładnej płyty tak aby była Polska i Niemcy na jednej CD nie ma (jest: Benelux, Niemcy, Hiszpania i Portugalia, Francja, Włochy i Grecja, Europa środkowa czyli ta z Polską, Skandynawia i UK). Jak masz czytnik MK4 z DVD to najlepiej mapa HIGH 09-1 wtedy jest wszystko na jednej a jak nie to pozostaje zmienianie płyt.

Pozdrawiam,

Opublikowano
Panowie, a po co się piernikować z jakimś starzywem i kombinować jak koń pod górę, jeśli za 300-400 PLN można mieć urządzenie, które po odpowiednim skonfigurowaniu będzie Was prowadzić po całej Unii jak po sznurku pod wskazany adres? :D Sam takiego używam i od tego czasu nie uśmiechają mi się jakieś "klejone" nawigacje i zmienianie płytek. :lol:
Opublikowano
Panowie, a po co się piernikować z jakimś starzywem i kombinować jak koń pod górę, jeśli za 300-400 PLN można mieć urządzenie, które po odpowiednim skonfigurowaniu będzie Was prowadzić po całej Unii jak po sznurku pod wskazany adres? :D Sam takiego używam i od tego czasu nie uśmiechają mi się jakieś "klejone" nawigacje i zmienianie płytek. :lol:

Co masz na myśli mówiąc klejone nawigacje?

Po co kupować drugą nawigację jeśli się posiada oryginalną w samochodzie i można z niej korzystać za free. Uważam że oryginalna navi w BMW jest dużo lepsza niż twoja za 300zł pod warunkiem że ma się odpowiednie płyty które też można mieć za free.

Opublikowano
za 300-400 PLN można mieć urządzenie, które po odpowiednim skonfigurowaniu będzie Was prowadzić po całej Unii jak po sznurku pod wskazany adres? :D Sam takiego używam i od tego czasu nie uśmiechają mi się jakieś "klejone" nawigacje i zmienianie płytek. :lol:

Ja ci powiem tak :lol: Takie "urządzenia" nie wyglądają najlepiej a jakbym miał dostać za darmo to nie chciałbym bo dla mnie to po prostu szpeci samochód taka "klejonka" na szybie w aucie . Pomijam estetykę samego urządzenia a co dopiero obsługę . Oryginał to oryginał , ładnie wkomponowany , nie konieczne trzeba zmieniać płytki a obsługa wszystkiego jest z poziomu navi :norty: I nic nam nie wisi w aucie i nie zawadza :norty: Ale jak wiadomo każdy ma inny gust więc co kto woli :mrgreen:

http://i602.photobucket.com/albums/tt105/thunderstruck312/bmwklubforum2.gif
Opublikowano (edytowane)

Co masz na myśli mówiąc klejone nawigacje?

Po co kupować drugą nawigację jeśli się posiada oryginalną w samochodzie i można z niej korzystać za free. Uważam że oryginalna navi w BMW jest dużo lepsza niż twoja za 300zł pod warunkiem że ma się odpowiednie płyty które też można mieć za free.

"Klejona" znaczy jakaś składana z kilku płyt, które trzeba wymieniać, o takiej sytuacji była tu mowa. A co do lepsza/gorsza: ja nie mam nic przeciwko nawigacjom fabrycznie montowanym (oczywiście pod warunkiem, że nie wymagają ode mnie żonglerki płytami :wink: ), ale wszystko zależy od tego ile lat ma samochód, a więc i sama nawigacja. Bo np. 10-15 letnie kompy, choćby to była ekstremalnie wydajna górna półka w momencie wchodzenia do produkcji, obecnie już nikogo ekscytować nie są w stanie, nie mówiąc o zestarzeniu moralnym i braku kompatybilności ze współczesnym oprogramowaniem.

Oj zdziwiłbyś się, co taka odpowiednio "skonfigurowana" nawigacja potrafi. :wink:

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Ja ci powiem tak :lol: Takie "urządzenia" nie wyglądają najlepiej a jakbym miał dostać za darmo to nie chciałbym bo dla mnie to po prostu szpeci samochód taka "klejonka" na szybie w aucie . Pomijam estetykę samego urządzenia a co dopiero obsługę .

Obawiam się, że posługujesz sie stereotypami, a to niestety czasami zawęża pole widzenia. Ale nie chcę bić piany i podam jeden przykład z brzegu: za 425 PLN (albo i mniej) mozna mieć Mio500 (najnowszy model, 4,7"). Sprawdź parametry i... może zmienisz zdanie. :D To ja w przeciwieństwie do Ciebie bardzo chętnie nie tylko za darmo, ale i mogę co nieco dorzucić. :wink: A co do estetyki... :D

Oryginał to oryginał , ładnie wkomponowany , nie konieczne trzeba zmieniać płytki a obsługa wszystkiego jest z poziomu navi :norty: I nic nam nie wisi w aucie i nie zawadza :norty: Ale jak wiadomo każdy ma inny gust więc co kto woli :mrgreen:
Nie musi wisieć - może stać i nawet nie zawadzać :D Ale to kwestia gustu oczywiście. :|
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
A czy ma ktos moze mape Wegier, Rumuni i Bulgarji do navi MK4. :wink:
Opublikowano

poszukaj na torrents.ru tam jest wszystko :wink:

Opublikowano

poszukaj na torrents.ru tam jest wszystko :wink:

Wyobraz sobie,ze i tam nie ma tej strony Europy :wink: Wegria jest,ale taka jakby ja stworzyli jakies 20 lat temu :lol:

Opublikowano
te kraje mają dobre maby w nawigacji iGO

Mozesz powiedziec mniej wiecej ile mnie by to kosztowalo bo domyslam sie,ze trzeba cos dokupic :roll: o tej nawigacji nie slyszalem nie jestem Polakiem i nie mieszkam w Polsce,moze moglbys wiecej cos o tej nawigacji iGO napisac,bylbym wdzieczny :D Bardzo duzo podrozuje i takie mapki to najlepsza pomoc :wink:

Opublikowano
Jest to program węgierskiej firmy, którego m.in. klony są w większości nawigacji MIO. Bardzo dobry program obecne wersje to iGO8 lub iGO Amigo (prawdopodobnie trochę uproszczone, ale nie sprawdzałem). Do wyboru masz albo zakup palmtopa (ja używam Della x51V - świetny) plus oprogramowanie lub kupić gotową nawigację np. MIO z tym programem. Trzeba sprawdzać dokładnie wersje map, bo szczególnie mapy poszukiwanych przez Ciebie rejonów szybko się zmiają. Jeśli jeździsz tam często to tylko ten program moim zdaniem ma najlepsze mapy (dobra jest też Ukraina, Turcja - jeżdziłem z nim w Istambule to rewelacja) ma dużo punktów POI (hotele, restauracje, stacje paliw i wiele innych). Poszukaj na stronie www.peb.pl.