Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich, w swojej baw e36 mam problem z wodą w samochodzie, już raz rozbierałem podłogę i wszystko suszyłem wszystko myślałem że woda dostaje się do samochodu przez otwór w podłodze który jest oryginalnie zaślepiony i ta zaślepka wypadła, usunąłem tą usterkę i nadal woda zbiera się z tyłu po prawej stronie pod nogami Sad Proszę o POMOC!
Opublikowano
Kolego a czy z przodu też tak masz??Pod nogami kierowcy i przelewa do tyłu?? Ja miałem pod nogami kierowcy i przepuszczało mi pod elektrowentylatorem na podszybiu :( Zrobiłem ale mam jeszcze uszczelki słabe w drzwiach i czasem nimi się dostaje woda :( U ciebie może być podobnie,posprawdzaj uszczelki,jeszcze czasem zatykają się i pękają kanały odpływowe szyberdach jak posiadasz. Daj znać co znalazłeś.
"Nieudana Operacja To Połowa Udanej Sekcji"
Opublikowano
Trudno mi powiedzieć skąd to leci albo, leci do tyłu i stopniowo tapicerka nasiąka że aż z przodu jest mokro albo na odwrót, ale zobaczę przy podszybiu co się tam dzieje, miałem zamiar tą gumę na podszybiu przykleić do szyby bo mi się wydaje że tam może lecieć. U mnie rzecz się dzieje po stronie pasażera nie wiem jak z przodu ale z tyłu łatwo jest sprawdzić czy jest mokro jutro murze zobaczyć czy czasami z przodu też już nie ma powodzi. Obadam temat i napisze co mi się udało zrobić.
Opublikowano
kolego zrób tak weź duzy srubokret i w progach od spodu znajdź dziurki gdzie woda ma wycięlać włoż tam go i sprawdź czy nic nie blokuje ich na jednym progu jest jedną w przodu i jedna z tyłu powinno pomoc
jedynakk
Opublikowano
Wsadziłem w odpływy długi śrubokręt wszedł cały bez żadnego oporu to chyba oznacza że to jest drożne, ale przy okazji rozebrałem uszczelkę od drzwi i tam było wilgotno, a może uszczelka się wyrobiła ze starości.
Opublikowano
Właśnie do niedawna myślałem że to przez korek i faktycznie mi wypadł i miałem wręcz błoto w samochodzie, ale to zrobiłem a woda dalej się leje, bardzo dyskretnie ale skutecznie :(
Opublikowano
mniej wiecej na koncach sa te odplywy ja ich nie masz to nawierc m6 w nainizszym punkcie progu i zakonserwoj dziurki moze ich nie byc jesli jak piszesz wymieniales progi
jedynakk
Opublikowano

W ciemno powiem że jak podniesiesz wykładzinę, na wysokości głosnika, pod nogami pasażera, to na zakrzywieniu będzie dziura na wylot do błotnika.

Można też zdjąć błotnik i powinieneś od razu zobaczyć skorodowaną blachę na zakrzywieniu podłogi i progu.

Przelewa się do tyłu dokładnie przez tunel w którym puszczona jest wiązka elektryczna i tam jest jej więcej niż z przodu bo podłoga jest niższa .

Dodam że wysuszenie wykładziny , jak będziesz chciał ją wyciągnąć z auta, trwa dość długo bo od spodu jest podbita steropianem i gabką. :D

Opublikowano
Patrzyłem przed chwilą, podniosłem wykładzinę, już ją suszyłem ale oczywiście pływa wszystko tak jak kiedyś :( Mógłbyś dodać jakąś fotkę żeby jakoś zobrazować czego mam szukać? Z góry dziekuję
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kolego ja na Twoim miejscu sprawdził bym drzwi, w środku jest taka mata i jak ona sie odlepi to potrafi nalecieć dużo wody
Pozdrawiam
Opublikowano
To już rozpracowałem, nie miałem tych oryginalnych mat pod boczkami, ale już je założyłem przykleiłem je na klej do szyb wiec nie ma prawa wydostać się nawet kropelka, co nie zmienia faktu że woda dalej się leje Sad
Opublikowano

Najpierw zobacz czy masz skorodowany błotnik tu gdzie zaznaczyłem.

http://img5.imageshack.us/img5/6779/ndexmzrfcaabcs.png

Zaczyna się przeważnie od dziury w tym miejscu i wtedy woda i inne specyfiki mają ułatwiony dostęp do podłogi przy progu.

Najlepsza fota jaką znalazłem to ta.

http://img5.imageshack.us/img5/8900/odk2mdrfcaaaab.png

Rdza wyłazi mniej więcej na tym łuku gdzie podłoga przechodzi w ścianę grodziową silnika i z bokiem tam gdzie jest głośnik.

Opublikowano

Podejrzewam że u mnie woda wlatywała kiedy auto było w ruchu.

Wtedy prawdopodobnie od pędu powietrza to co wylatywało spod kół po części leciało do srodka, póżniej tym kanałem co idą kable do tyłu i zatrzymywało się mniej więcej tak jak zaznaczyłeś u siebie .

Z przodu było sucho dlatego nawet niemyślałem żeby tam szukać.

Jeżeli jesteś pewny że w tych miejscach wlatuje to bardziej prawdopodobne że przez uszczelki drzwi.

Bo z tego co widać nie masz skorodowanych progów na wylot i chyba nie jeżdzisz cały czas po kałużach sięgających progów:)

Opublikowano
Wiec tak, znalazłem u siebie dziurę a właściwie wykopałem ją śrubokrętem żeby się przekonać na ile skorodowało i wyszła szpara tak 8cm x 0.5cm, ostatnim razem zignorowałem tą sprawę, w każdym bądź razie zalepiłem to, a działo się tak bo jakiś bałwan zdjął nadkola i nie raczył ich zamontować z powrotem i od strony nadkola po prostu się blacha pokruszyła :( włóknem szklanym zakleiłem ubytek całe nadkole zakonserwowałem i założyłem nowe nadkola, myślę że na jakiś czas wystarczy. Dziękuję za trafne wskazówki :)
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Znowu jest problem, a właściwie dalej nie jest rozwiązany. Jak już pisałem załatałem wszystkie dziury jakie wpadły mi w oko a mimo to woda dalej zbiera się po stronie pasażera :( Nie mam już pomysłów co jeszcze mogę sprawdzić. :(
Opublikowano
Kolego weź sobie podokręcaj śruby na łączeniu wentylatora na podszybiu i sprawdź drożność tych dwóch kanałów odpływowych tam.
"Nieudana Operacja To Połowa Udanej Sekcji"