Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wczoraj przechadzałem się po komisach w warszawie, postanowiłem wsiąść do BMW e36 no i się zakochałem.....

Mam teraz pytanie do was, ludzi którzy użytkują takie autka...

Napisze trochę coś o mnie żebyście mogli się zorientować po co mi autko.

Mieszkam pod Warszawą miesięcznie pokonuje około 300-500 km raczej w mieście i trochę poza nim ( więcej w mieście)

Auto potrzebne mi jest na dojazd do pracy (około 5 km długa prosta poza miasto) i do wypadów do wawki czyli kino teatr itp.

no i raz w roku wakacje - jakieś 500 km w jedna stronę.

obecne jeżdżę mazda 323 z silnikiem 1.3 z 75 koni w gazie.

pytania takie moje:

Na co zwracać uwagę przy zakupie auta?

Jakie są najczęstsze usterki ?

Fajnie by było jakbyście podali koszty części i naprawy takich podstawowych rzeczy jak: klocki hamulcowe łożyska jakiś wahacz i może coś co jeszcze często się psuje.

Pytanie kolejne czy opłaca się brać wersje "full wypas" czy raczej wziąć coś uboższego ?

siedziałem w BMW z silnikiem 1.6 101 koni czy 105 - czy ten silnik jest dobry, a może polecacie jakiś silnik dobry i ekonomiczny ?

Jak z gazem czy brać autko które rok lub dwa lata temu było zagazowane? mazdę mam w gazie i się przyzwyczaiłem :P i żadnych problemów z gazem nie miałem :P

siedzialem w e36, sprowadzone z Niemiec na polskich blachach, z silnikiem 1.6 ktore mialo wszystko oprocz skory i automatu z przebiegiem 198 000 kosztowalo 17 000 czy to dobra cena ?

prezentowało sie slicznie.

(z tylu był lekko zderzak opuszczony i małe ryski po bokach)

no i jest jeszcze jedna sprawa bo podoba mi się tez e46 tylko boje się ze eksploatacja będzie za droga.... co o tym sądzicie ?

Czekam na wasze cenne posty :)

Pozdrawiam

Opublikowano

Co do kosztów napraw, usterek itp to jak kolega wyżej napisał - szukaj na forum - było miliony razy.

Co do E36 a E46 - co to w ogóle za wybór - drugi jest 2x droższy w zakupie od pierwszego - jak cię stać to bierz E46.

Co do 17 tys za 1.6 - dość drogo - ale czasem warto - choć ja bym dziś za taki silnik tyle nie dał.

Opublikowano
Odpuść silnik 1.6 bo będziesz później psioczył, że wolny i słaby... Za 17tyś upatrzysz piękną E36 z silnikiem 2.0 R6, który w gruncie rzeczy jest oszczędny... Mniej awaryjny... Jeśli szukasz BMW w gazie to tylko sekwencja... BMW nie lubi gazu, więc tanie instalacje odpadają

Powiedz mi... maleńka, czy mnie kochasz?? Powiedz mi... czy kochasz moje BMW??

Haratacze - BMW

http://img.userbars.pl/80/15963.png

http://img.userbars.pl/26/5164.jpg