Skocz do zawartości

problem z e34 2,5i 93r, pali - nie jezdzi... :(

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam...potrzebuje pilnej pomocy dot mojej e34, bunia odpala normalnie ale niechce jezdzic...tzn niema mocy,szarpie nia gdy dodaje gazu. Sprawdzilem juz filtr paliwa,przeplywomierz,pompe paliwa,mase,swiece i cewki,wsio jest ok,na kompie nie wyswietla zadnych bledow... niewiem juz za co sie mam zabrac...help... :evil:
Opublikowano

Ja miałem coś takiego w Citroenie BX GTI i podobnie było.

Przyszyna był przeskoczony rozrzad.

Tylko nie mysle by u Ciebie przeskoczył łańcuch wiec moze ktos doradzi cos innego i łatwiejszego w sprawdzeniu

BMW 730iA wcześniej

BMW 520i E34, BMW 318 E21, BMW 525 TDS E34, BMW 525i E34

Opublikowano
szczeze mysle ze tak jak piszesz raczej nie, ale przyznam ze ostatnio bylo slychac vanosa, cicho ale bylo slychac...jak nic nie wymysle to sprobuje ... dzieki...
Opublikowano

Siema!!

A może układ napędowy?? A dokładniej skrzynia i sprzęgło??

W prawdzie znajomy nie miał tak w BMW, ale objawy podobne. silnik chodził ok, ale nie mógł ruszyć bo ciągle coś szarpało, nie chciało jechać itp. sprawdził wszystko w nim, a się okazało, ze to sprzęgło powiedziało kaput, nie przekazywało mocy, podczas ruszania dławiło silnik itp.

B-okiem M-ożna W-chodzić

Moja bawarka:

http://polskajazda.pl/Samochody/BMW/5/41749

Opublikowano
skrzynia i sprzeglo pracuja ok, to jest cos zwiazanego z elektronika. Ktos polecil mi wymiane czujnika polozenia walka rozrzadu...zobaczymy... jutro go wymieniam :?
Opublikowano

CZesc

skrzynia i sprzeglo pracuja ok, to jest cos zwiazanego z elektronika. Ktos polecil mi wymiane czujnika polozenia walka rozrzadu...zobaczymy... jutro go wymieniam :?

Tak jak kolega daro3 pisal czujnik walu raczej nie bo by nie paliła w ogóle, ale może wyskoczył któryś z przewodów gumowych odpowietrzenia silnika, pod kolektorem np. centralnie po środku ??

Jak miałem zwykły gaz i czasami jak strzelił to wyskakiwało i auto zachowywało się tak samo jak opisujesz

Opublikowano
czołem,nie chodzi o czujnik wału ale walku rozrzadu,na wolnych idzie normalnie i jezdzi ale tak do 2500obr/min i zaczyna ja dlawic, czasem strzeli... tylko ze niema, nigdy niebylo w niej LPG...
Opublikowano

po wymianie czujnika bmka dalej nie jechala...nastepnie po "zresetowaniu" kompa poprzez zdjecie klemy dostala cudownego ozdrowienia i ŚMIGA jak trza :D , mam nadzieje ze to juz koniec tych przygód :wink: dzieki za pomoc...POZDRAWIAM

------------------------

bylo; 318is e36 *2

328i cabrio e36 /skradzione/:(

jest; 525i e34 M-Technic