Skocz do zawartości

problem z e34 2,5i 93r, pali - nie jezdzi... :(

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam...potrzebuje pilnej pomocy dot mojej e34, bunia odpala normalnie ale niechce jezdzic...tzn niema mocy,szarpie nia gdy dodaje gazu. Sprawdzilem juz filtr paliwa,przeplywomierz,pompe paliwa,mase,swiece i cewki,wsio jest ok,na kompie nie wyswietla zadnych bledow... niewiem juz za co sie mam zabrac...help... :evil:
Opublikowano

Ja miałem coś takiego w Citroenie BX GTI i podobnie było.

Przyszyna był przeskoczony rozrzad.

Tylko nie mysle by u Ciebie przeskoczył łańcuch wiec moze ktos doradzi cos innego i łatwiejszego w sprawdzeniu

BMW 730iA wcześniej

BMW 520i E34, BMW 318 E21, BMW 525 TDS E34, BMW 525i E34

Opublikowano
  • Autor
szczeze mysle ze tak jak piszesz raczej nie, ale przyznam ze ostatnio bylo slychac vanosa, cicho ale bylo slychac...jak nic nie wymysle to sprobuje ... dzieki...
Opublikowano

Siema!!

A może układ napędowy?? A dokładniej skrzynia i sprzęgło??

W prawdzie znajomy nie miał tak w BMW, ale objawy podobne. silnik chodził ok, ale nie mógł ruszyć bo ciągle coś szarpało, nie chciało jechać itp. sprawdził wszystko w nim, a się okazało, ze to sprzęgło powiedziało kaput, nie przekazywało mocy, podczas ruszania dławiło silnik itp.

B-okiem M-ożna W-chodzić

Moja bawarka:

http://polskajazda.pl/Samochody/BMW/5/41749

Opublikowano
  • Autor
skrzynia i sprzeglo pracuja ok, to jest cos zwiazanego z elektronika. Ktos polecil mi wymiane czujnika polozenia walka rozrzadu...zobaczymy... jutro go wymieniam :?
Opublikowano

jak czujnik położenia wału piardnie' to wogole nie powinien odpalac.

na wolnych chodzi normalnie??

Opublikowano

CZesc

skrzynia i sprzeglo pracuja ok, to jest cos zwiazanego z elektronika. Ktos polecil mi wymiane czujnika polozenia walka rozrzadu...zobaczymy... jutro go wymieniam :?

Tak jak kolega daro3 pisal czujnik walu raczej nie bo by nie paliła w ogóle, ale może wyskoczył któryś z przewodów gumowych odpowietrzenia silnika, pod kolektorem np. centralnie po środku ??

Jak miałem zwykły gaz i czasami jak strzelił to wyskakiwało i auto zachowywało się tak samo jak opisujesz

Opublikowano
  • Autor
czołem,nie chodzi o czujnik wału ale walku rozrzadu,na wolnych idzie normalnie i jezdzi ale tak do 2500obr/min i zaczyna ja dlawic, czasem strzeli... tylko ze niema, nigdy niebylo w niej LPG...
Opublikowano
zapłon wypada byłes u elektryka??
Opublikowano
  • Autor

po wymianie czujnika bmka dalej nie jechala...nastepnie po "zresetowaniu" kompa poprzez zdjecie klemy dostala cudownego ozdrowienia i ŚMIGA jak trza :D , mam nadzieje ze to juz koniec tych przygód :wink: dzieki za pomoc...POZDRAWIAM

------------------------

bylo; 318is e36 *2

328i cabrio e36 /skradzione/:(

jest; 525i e34 M-Technic