Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problemik.Dzisiaj chcialem sie poscigac na swiatlach z ibiza 1.4 i na jedynce jak ruszylem samochod dostał tak jakby takiego dołka i dopiero pozniej zaczał nabierac predkosci na pozostałych biegach juz było normalnie.Aha jak wbijam 1 czesto na postoju to wchodzi ona zazwyczaj z takim puknieciem jakby cos nie wysprzeglało.Czego to moze byc wina konczącego sie sprzegła czy wysprzeglika czy moze czegos innego?

Beatka teraz jest na oponach 15" 205/50.

Aha czasami sie zdaza ze mam problem z wbiciem jedynki dopiero ponowne nacisniecie sprzegła pozwala na jego wbicie :?

Opublikowano
Aha jak wbijam 1 czesto na postoju to wchodzi ona zazwyczaj z takim puknieciem jakby cos nie wysprzeglało.Czego to moze byc wina konczącego sie sprzegła czy wysprzeglika czy moze czegos innego?

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?p=717269#717269

Aha czasami sie zdaza ze mam problem z wbiciem jedynki dopiero ponowne nacisniecie sprzegła pozwala na jego wbicie :?

Mam to samo , w obudwu przypadkach stawiam na kończące się sprzęgło...

UWAGA!Brak dachu!

"Nie ma na świecie przyjaźni, która trwa wiecznie. Jedynym wyjątkiem jest ta, którą obdarza nas pies." /Konrad Lorenz/

Opublikowano
jeżeli po ponownym naciśnięciu wchodzi to bardziej to wygląda na zapowietrzony układ niż na siadające sprzęgło, łatwo sprawdzić czy siada parę postów temu było pytanie o sprzęgło
Opublikowano
A masz link do tego tematu , bo ja go nie widzę... :|

UWAGA!Brak dachu!

"Nie ma na świecie przyjaźni, która trwa wiecznie. Jedynym wyjątkiem jest ta, którą obdarza nas pies." /Konrad Lorenz/

Opublikowano

panowie mam takie pytanie do Was:

mianowicie u mnie też zdaża się że przy wrzucaniu pierwszego biegu słychać puknięcie z okolic mostu. z postów na forum wynika że w dużym stopniu może to być spowodowane zużytymi tulejami (poduszkami) tylnego dyfra. czy te zużyte tuleje mogą mieć również wpływ na poszarpywanie samochodem podczas gwałtownej zmiany obciążenia? jak myślicie? ja gdzieś (niestety nie pamietam gdzie) czytalem ze moga byc i takie objawy

dzieki za opinie

pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
panowie mam takie pytanie do Was:

mianowicie u mnie też zdaża się że przy wrzucaniu pierwszego biegu słychać puknięcie z okolic mostu. z postów na forum wynika że w dużym stopniu może to być spowodowane zużytymi tulejami (poduszkami) tylnego dyfra. czy te zużyte tuleje mogą mieć również wpływ na poszarpywanie samochodem podczas gwałtownej zmiany obciążenia? jak myślicie? ja gdzieś (niestety nie pamietam gdzie) czytalem ze moga byc i takie objawy

dzieki za opinie

pozdrawiam

wg mnie tak, bo sam mam takie objawy