Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Poszukuję schematu dla modułu komfortu E-39 1996 r 523i.

Samochód po postoju np. 8 h rozładowywał akumulator. Elektrykowi udało się znaleźć przyczynę, a mianowicie:

- z modułu komfortu (storna prawa pod bezpiecznikami) jeden kabel PIN 19 kolor przewodu czerwony z żółtą żyłką odpowiada za zamieszanie

- na chwilę obecną mam obejście w postaci przekaźnika, ktory uaktywnia czynności auta po załączeniu zapłonu (czyli bez kluczyka wszystko jest ok)

- wspominiany kabel wchodzi dalej w całą wiązkę i tu pojawia się problem co by nie próć bez sensu całej elektryki

Bardzo proszę jeżeli ktoś z Was posiada schemat układu elektrycznego (zakresu dla opisanej powyżej części) o podesłanie, udostępnienie link-a.

Z góry dziękuję za pomoc

Pozdrawiam

Miras GD E-39

• Członkowie klubu
Opublikowano
Zrób jeszcze dwa pomiary, jeden z odłączonym jeżem drugi z odłączonym klimatronickiem może to coś nasunie.

UIHZ9556.JPG

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
co rozumiesz przez "sprawa jasna" ? mam zamontowany dodatkowy alarm w E-39, ale pobór prądu po jego odłączeniu praktycznie się nie zmienia, z czym mógłby się gryźć?
Opublikowano

piszac sprawa jesna mam na mysli to ze alarm dodatkowy nie pozwala przejsc GModulowi w stan uspienia, a co za tym idzie rozwala aku,

malo kto potradi dobrze zalozyc alarm do tej furki

Opublikowano

w sumie to teraz mnie zaciekawiłeś, muszę pogadać ze znajomym elektrykiem żeby dokładnie obadał mój układ alarmowy, bo trochę przy nim było robione, jesli znasz jakieś szczegóły na ten temat to będę wdzięczny za informację na pm.

pozdrowienia