Skocz do zawartości

Elektronika zwariowala =( o co tutaj kaman?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Koledzy w sobote postanowilem zrobic maly przeglądzik w e36. Wymiana oleju silnikowego, filtrów i świec. Wszystko fajnie tiru riru inspekcja skasowana miodzio. Przypomnialo mi sie na koniec ze spalila sie zarowka w bagazniku wiec wymieniam a tu hyc - poszedl bezpiecznik nie ma swiatla w aucie wogole. Wymienilem bezpiecznik wszystko cacy. Zauwazylem ze jest spalony jeszcze jakis bezpiecznik wiec go tez wymienilem (juz nie pamietam ktory). Dzisiaj wyprowadzam auto z garazu i zonk! Wyjalem kluczuk ze stacyjki a silnik nadal pracuje, obrotomierz sfiksował i lata jak glupi, wyswietlacz inspekcji i kontrolka zuzytych klockow zapala sie i gasnie na przemian :jawdrop: po kilku probach udalo mi sie zgasic silnik i niby wszystko wrocilo do normy. Po krotkiej przejazdzce zatrzymuje auto gasze swiatla a podswietlenie zegarów nie gasnie! :shock: :shock: wlaczam zaplon wylaczam wszystko gra :roll: chwile pozniej wlaczam pozycyjne i znowu kontrolka inspekcji i zuzycia klockow tak dziwnie mryga. Probowalem zrobic test zegarów - nic z tego. Zaznacze ze podczas jazdy nie ma zadnego problemu auto zachowuje sie prawidlowo zegary rowniez. O co tutaj biega? :modlitwa: :modlitwa: :modlitwa:
Opublikowano

Witam !

Skąd ja to znam :). Autko żyje własnym zyciem.

Dwie sprawy,

1) O której napisał "czarny316", połączenie pomiędzy komorą bagażnika a klapą - sprawdź czy przewody nie są przetarte, skorodowane lub zwarte (albo wszystko na raz)

2), Pod siedzeniem kierownicy idzie wiązka przewodów w plastikowym tunelu. Tak się składa że jeśli korek odwadniający jest uszkodzony, albo w zimie gdzieś "roztargałeś" brzuch autka to kable stoją w wodzie...

Poza tym wszystko inne jest "na wierzchu" raczej nie narażone na korozję, a jeśli nawet to łątwo dojdziesz.

Pozdr

M.K.