Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! Szukałem na forum i nie znalazłem odpowiedniego tematu. Co prawda jest kilka wskazówek, ale to nie to. Potrzebuje informacji na temat zmiany zwykłych lamp w e39 przed liftingiem(1998r.) na poliftingowe z ksenonem (oryginał). Dokładne informacje tzn. co potrzeba oprócz lamp oczywiście. Czy wszystko jest plug&play czy nie. Wtyczki pasują, czy trzeba przerabiać, jeśli tak to może jakieś adaptery(proszę o źródło). Wydaje mi się, iż do zwykłych lamp idzie większa ilość wtyczek. Wiem, że sporo osób przerabiało temat, za wszelkie info będę wdzięczny. Z góry dziękuje i pozdrawiam!
Opublikowano
Sailor było już wiele razy. Generalnie musisz zakupić przejściówki, żeby połączyć nowe lampy z instalacją w aucie, są dostępne na allegro lub na www.hansauto.pl. Ponadto będziesz musiał odgiąć delikatnie taką aluminiową rurkę od klimatyzacji, jak będziesz wkładał lampę to domyślisz się którą, bo będzie blokowała wsadzenie reflektora do końca, z tego co pamiętam bodajże prawego patrząc od strony kierowcy. Lampa będzie 3mała się na 3 śrubach zamiast 4 ale to nie problem. Reszta plug@play.
Opublikowano
Dzięki za szybka odpowiedz! Czyli jak dobrze rozumiem obejdzie się bez ciecia kabli tak? Z całym szacunkiem, ale jakoś nie mogę odszukać tych przejściówek do kabli. Jest tego trochę. Proszę napisz które to. Dzięki!
Opublikowano

hej

ja w mojej betsy [1999] mialem oryginalne xenony przed liftem i nie bylo zadnego problemu z zalozeniem nowych poliftingowych xenonow cala operacja trwala ok godz - nie musialem nic odginac/przerabiac itd jedynie co to przejsciowki do wtyczek

mozna je dostac tutaj:

http://www.hansauto.pl/

aczkolwiek mozna tez zrobic to samemu wystarczy dwa kabelki i wtyczka kupiona w aso za pare pln

z tego co kiedys czytalem na tym forum jesli nie masz xenonow w oryginale i zalozysz poliftowe to licz sie z tym ze wywali ci blad przepalonej zarowki

pzodr

Opublikowano
Dzięki za rozjaśnienie tematu :). Nurtuje mnie dalej sprawa wtyczek, dalej nie wiem jak to się ma do ich ilości. Wydaje mi się, iż jest różnica. No chyba, że się mylę. Może ktoś mógłby rozwiać te wątpliwości? Dziękuję!