Skocz do zawartości

Zamiana felg z 16 cali na 17 - Wasze opinie!!! pzdr

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
tylko 18 do Ci tu nie ma wątpliwości żadnej na 18 już ma wygląd i wątpie czy gleba będzie potrzebna 235x35 przód i 245x35 tył ale felgi ori 9J a nie chiny czy włochy
Opublikowano
18 + solidna gleba i będzie idealnie, 16 są dobre do e30 :twisted2:

a tak wogóle to biadolicie jak stare baby, jak chcecie komfortu to trzeba było kupować 7er albo coś ze stajni Mercedesa, jak dla mnie e46 coupe na 16 wygląda pokracznie, piękne auto na małych kółkach

kup oryginalne felgi, albo jakieś dobre markowe to się nawet na dużych dziurach nie pokrzywią, jak ktoś ma chińszczyznę to niech narzeka jak to się felgi krzywią w PL

Pieprzysz jak potłuczony kolego ;) Widać, że albo nigdy nie jeździłeś w większym mieście albo nigdy nie miałeś większych niż 16" cali felg. Wydaję mi się, że dla wielu e46 coupe ma ładną sylwetkę i bez dużych kół, ale dla Ciebie pewnie designerzy z bmw nie mają gustu wkładając tam seryjnie m.in 15 i 16". Tak się składa, że mam oryginalne 18 i co prawda tych jeszcze nie pogiąłem ale wcale trudno o to nie jest a Ty jak widać naczytałeś się chyba za dużo opisów na allegro albo naoglądałeś filmów na youtubie... kolejny fan "gleby i dużego koła" do dziurawych jak ser szwajcarski miast :doh: :liar: Pewnie idąc Twoim tropem w autach powinno się jeszcze seryjnie montować klatki, kierownice z tesco i naklejki na tylnych szybach ;]

Ps. Posta napisałem dlatego, żeby autor tematu nie wziął za bardzo do siebie tego co piszesz bo wcale tak kolorowo jak opisujesz nie jest. Owszem wygląd zmienia się diametralnie ale komfort jest naprawdę niewielki, że chyba ktoś jeździ poza miastem, wtedy to bajka ;)

Opublikowano
jestem Swiezo po wymianie 16 205\55 na nowe 17 225\45 oj kurde czuc róznice że hej na tych dziurach ale przygotowany jestem do ewentualnych wymian częsci zawieszenia bo auto wygląda świetnie
Opublikowano
ja mam pytanmie odnosnie felg..nie pytam juz o wyglad bo kazdy lubi cos innego..ale o to czy odczuje oslabniecie samochodu po takiej przesiadce?z 16 na 17.mam 320 d 136km?
Czuc respekt do Bmw nawet gdy je masz...
Opublikowano
ja mam pytanmie odnosnie felg..nie pytam juz o wyglad bo kazdy lubi cos innego..ale o to czy odczuje oslabniecie samochodu po takiej przesiadce?z 16 na 17.mam 320 d 136km?

To zalezy w jakim stopniu znasz własne auto , ja odczułem mimo że mam mocniejszy silnik więc ten sezon na ori 16 jak nie sprzedam auta :D

Opublikowano

Pieprzysz jak potłuczony kolego ;) (...) wtedy to bajka ;)

jeździłem na 9x16 i oponie 205/40 i jakoś nie pogiąłem nic, rantów też nie poobdzierałem i do twojej wiadomości często jeździłem po warszawie

(studia), po mieście nie jeździ się źle, najgorzej jest na różnych bocznych drogach lokalnych, do tego uprzedzając kolejny durny komentarz rocznie robię przynajmniej 30tkm

tak masz rację lubię ładną, szeroką felgę, do tego solidną glebę, nie podniecam się seryjną coupe bo to nic szczególnego, wolę ładnie zrobionego sedana czy touringa

TAK DESIGNERZY Z BMW NIE MAJĄ GUSTU PAKUJĄC TAKIE MAŁE KOŁA!!!!

nie wszystko co fabryczne musi być idealne

jak się umie jeździć i zajmuje jazdą, a nie gadaniem przez telefon, żarciem hamburgera czy piciem kawy to kół się nie pokrzywi!!

jeden pokrzywi 15, a drugi spokojnie jeździ na 19 wszystko zależy od kierowcy

i nie pisz mi tu o wieś tuningu bo o niczym takim nie pisałem!!

Opublikowano

tez uwazalem ze gleba i duze kola to poezja.wiec kupilem fure z max gleba...pojezdzilem 2 miechy i na furum bylo gloszenie ze kupie ori sprezyny..moment odechcialo mi sie gleby..teraz chyba czas na wlasnej skorze sie przekonac co do kol..

ps .deliktane obznizenie tak ale nic poza tym.

Czuc respekt do Bmw nawet gdy je masz...
Opublikowano
no widzisz, a mi do tej pory nie przeszło, jest wręcz odwrotnie, będzie jeszcze niżej i zawias jeszcze twardszy :twisted2: :twisted2: :twisted2: