Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

teraz mam silnik m52b28...mam mozliwosc zrobienia przekladki z anglika na m62b44. Wszystko bedzie ladnie pasowac z anglika?? czy trzeba bedzie przerabiac np wiazke??. Rozumiem ze do wymiany idzie caly uklad hamulcowy?? a jak zawieszenie i reszte podzespolow??

ps. nie piszcie mi ze latwiej bedzie sprzedac moja i kupic 540:)

Opublikowano
teraz mam silnik m52b28...mam mozliwosc zrobienia przekladki z anglika na m62b44. Wszystko bedzie ladnie pasowac z anglika?? czy trzeba bedzie przerabiac np wiazke??. Rozumiem ze do wymiany idzie caly uklad hamulcowy?? a jak zawieszenie i reszte podzespolow??

ps. nie piszcie mi ze latwiej bedzie sprzedac moja i kupic 540:)

Ja na twoim miejscu bym odpuścił temat.

Co do wymiany;

1. Układ hamulcowy

2. Zawieszenie jest inne w e39 z silnikiem 4.4 niż 2.8 ( inne amortyzatory, wahacze, stabilizatory są grubsze )

3. Napewno elektryka silnika do przeróbki.

4. Układ wydechowy jest również inny.

To tak z grubsza. Napewno taniej będzie jak poprostu sprzedasz swoją e39 - 2.8 i kupisz inne e39 - 4.4 :)

Sprzedam nową uszczelkę miski olejowej Elring do silników M50, M52 Vanos.
Opublikowano

wracajac do elektryki silnika

czy majac elektryke z anglika wymiana bedzie polegala na zasadzie plug&play czy raczej bedzie rzezba??

Opublikowano (edytowane)
Gra nie warta świeczki - zawieszenie hamulce silnik z osprzętem, chyba układ wydechowy itd. Edytowane przez Boboszef

" _______

/________\

OO=[][]=OO > ///M-POWER

[#]--------[#]

Opublikowano
sanki pod silnik rowniez do wymiany, a wiazka elektr. musi byc oryg. z europejczyka , klejenie wiazki to porazka i same klopoty ! nie wspominam o skrzyni biegow.
Opublikowano
Nie wspominając o tym ze w wersjach z silnikiem rzędowym jest maglownica, a V8 jest przekładnia ślimakowa... magiel się nie mieści....

Bylo:

'98 728iA

'96 520i

'97 528i Touring

'02 X5 4.6is

'04 M3

jest:

'06 530xd

'07 118d