Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegow, mam male pytanko odnosnie resetowania kontrolki check engine (hehe, jak w temacie zreszta), jakis czas temu wracalem z pracy pozna noca, jechalem autostrada z mala iloscia benzyny, stacje znalazlem dopiero pod domem i dojechalem niemalze na pustym baku. Nastepnego dnia po przejechaniu kilku kilometrow zapalila mi sie kontrolka 'Silnik' i juz nie zgasla. Podejrzewam, ze jakis syf z dna baku spowodowal wystapienie bledu.

Auto jezdzi zupelnie normalnie, wiec nie mam z tym problemu, biorac pod uwage, ze mam niemale doswiadczenie z ta lampka, ale chyba juz pora to skasowac.

W moim drugim aucie, zdarza sie to rowniez sporadycznie, ale tam odlaczam akumolator na chwile i po klopocie.

Niestety w BMW tak latwo nie ma, odlaczylem akumulator pare razy i nic, lampka ciagle sie pali.

Jestem ciekawy, czy istnieje jakis sposob, zeby kontrolke skasowac, bo nie mam ochoty zostawiac paru stow w serwisie za zgaszenie lampki.

Z gory przepraszam jesli to juz bylo, szukalem, nie znalazlem E46.

Dziekuje !

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jest tańszy sposób jak serwis poszukać kogoś z interfejsem. Domowym sposobem nie da się tego zrobić.
Krzysztof
Opublikowano
Jest tańszy sposób jak serwis poszukać kogoś z interfejsem. Domowym sposobem nie da się tego zrobić.

Kurcze, tylko ja mam BMW w UK, a tu raczej nie znajde nikogo z interfejsem poza serwisem BMW, ktory na dziendobry robi mi kawke, myje auto a potem zastanawia sie co jest nie tak i wymienia wszystko jak leci liczac 80 funtow za pol godziny pracy :(

No ale coz, jak sie nie da, to sie nie da, dzieki za odpowiedz :)

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Kurcze, tylko ja mam BMW w UK, a tu raczej nie znajde nikogo z interfejsem poza serwisem BMW, ktory na dziendobry robi mi kawke, myje auto a potem zastanawia sie co jest nie tak i wymienia wszystko jak leci liczac 80 funtow za pol godziny pracy :(

No ale coz, jak sie nie da, to sie nie da, dzieki za odpowiedz :)

tez mieszkam w UK i sa inne warsztaty co maja kompa do samochodow u mnie w miescie to koszt 20 -40 f ale tez mam polski warsztat :D

http://img69.imageshack.us/img69/4769/dscf7685kopia.jpg

/// BORN ON THE RACETRACK TO LIVE ON THE STREET ///