Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Dalej drążę temat pływających obrotów na biegu jałowym.

Gdy wrzucę luz powyżej 40km/h obroty pływają 500-1000 obr. Gdy się zatrzymam stabilizują się

jak wrzucę luz np przy 30km/h gdy na obrotomierzu jest nieco ponad 600 obr to nie pływają...

gdy stoję na luzie obroty są stabilne. gdy w tym momencie dodam minimalnie gazu (gaz wciśnięty w jednej pozycji) to obroty zaczynają falować.... dopiero jak dodam gazu tak aby obroty były około 1000 to nie falują.

Aha i zdarza się że zgaśnie gdy jadąc wrzucę na luz.

Niepokoi mnie dziwne buczenie silniczka krokowego gdy przekręce stacyjkę w pozycję II

I zastanawiam się czy przyczyną takiego zachowania silnika może być przepływomierz?

BMW

Bayerische Motoren Werke

Opublikowano
To raczej nie przepływomierz,wyczyść porządnie krokowca i powinno być dobrze.
Ja tez mam drugi pojazd z klasycznym napedem R1100R
Opublikowano

już czyściłem tego dziada :P i nawet minimalnie go na smarowałem :) niestety nic nie dało... on dziwnie buczy po przekręceniu stacyjki i ma takie mikro drgawki :P

Gdybym wiedział że to krokowiec to nawet bym się szarpnął i nowy kupił... ale muszę mieć pewność

Apropo czyszczenia , czy ktoś ma jakiś sposób na niego? bo na pierwszy rzut oka jest nie rozbieralny w metalowej kopułce ;/

BMW

Bayerische Motoren Werke

Opublikowano
Te mikrodrgawki świadczą o tym że działa-zalej go na noc WD 40.Faktycznie jest nierozbieralny.
Ja tez mam drugi pojazd z klasycznym napedem R1100R
Opublikowano
A nic mu się nie stanie jak go zaleję wd40? tzn ile mam mu tego tam wlać żeby nie padł do końca :D

BMW

Bayerische Motoren Werke