Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problemik z moją BMW 320i z Vanosem. Raz na jakis czass przy dojeźdzaniu do krzyżówki po wrzuceniu luzu potrafi zgasnąć czasem 3 razy pod rząd a czasem mięsiąc dwa jest spokój. Byłem u gazownika twierdzi ze wszystko jest okey po podłączeniu pod kompa. Niedawno podłączałem ją u kolegi pod kompa i wyszło ze sondy lambda mają sporadyczny błąd ale zauważyłem ze ten błąd pokazuje sie wtedy jak mi zgaśnie na gazie. JUtro jade do niego na wymiane filtrów i każe mu coś z tym zrobić ale zapewne powie ze wszystko jest okey. MOze ktos podpowie mi co mam zrobić gdzie szukac błędu ??

Reduktor KME SIlver

Układ elektryczny Zenith

Wielozawór Tomasetto

Wtryski kolor czerwony Valtek

Otwory wywiercone blisko głowicy w kolektorze

Opublikowano
wygląda jak by dostawał za dużo powietrza :/ tak mi sie wydaje, i go zadławia, albo ma błąd jak jest rozgrzany i ze sterowaniem wtrysku gaazu cos jest :/
"Nieudana Operacja To Połowa Udanej Sekcji"
Opublikowano
Byłem dzisiaj u gazownika wymienił mi filtry bumcia od razu lepiej idzie na gazie po podłączeniu pod kompa wyszło ze niemam mapy od benzyny i kazał mi zrobić z 20 km na benzynie zeby mapa sie pokazała jutro jade ustawienie i zobaczymy jak bedzie
Opublikowano

Obawiam się że objaw powróci, (oby nie ).

Miałem tak w e36 ,w momencie złej pracy sondy po wrzuceniu na luz i np. parkowaniu lub dojazdu do świateł, potrafił spadać do ok 200- 300 rpm a w większości razy gasnąć.

Sonda pracowała ale czasem się zawieszała i stąd sporadyczne problemy ( z czasem corazczęstsze) i przez to trudne do zdiagnozowania.

Twierdzę że błąd sondy występował nie dla tego że gasła... ale gasła z powodu błędu !

Wymiana sondy załatwiła sprawę.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
witam,też mam taki sam silnik w swojej e 46,powiedz mi Kolego ile pali ci gazu,też miałem problem z gaśnięciem ale koleś zle podlączył kabel zasilający,jest dobrze ale czasami jeszcze zgaśnie.