Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Postanowilem jeszcze raz cos takiego poruszyć z tym ze teraz z innej beczki nie o samym sposobie parowania tego bo w 90% nieskuteczne przy tym zestawie ale o tym czy :

jest możliwość odłączenia telefonu w podłokietniku tak by został sam BT i może wtedy auto nie widząc piorytetowego tel w podłokietniku zacznie "bardziej szanować " te sparowane przez BT.

U mnie do modułu BT w bagażniku idą 3 kable czarne ekranowane : dwa z czarnymi wtyczkami jeden z beżową od góry , reszta zasilania i cała wiązka idzie od spodu.

Może wypowie sie jakiś majster czy jest sens grzebania i odłączania tel w podłokietniku by komórki auto traktowalo "lepiej"

Opublikowano
ja mam orginalną słuchawkę od BMW gdzie obok niej wkladasz karte Sim

witam

ja mam taki sam zestaw w aucie i jeszcze nigdy nie udało mi się sparowac przez bluetooth więc korzystam z tej karty w samochodzie

hej

Opublikowano

no właśnie , przecierz ludzie mają auta bez tel. BMW z modułem BT i parują więc prośba, pytanie :

czy po odłączeniu tel.BMW od BT i gdzieś gdzie jest on jeszcze podłączony bedzie możliwość lepszego parowania komórkowego BT

Opublikowano

a czemu nie udało ci się go sparować ??

kilka telefonów parowałem u siebie i po przebrnięciu z pierwszym potem już było prosto :)

uruchomić w idrive panel parowanie bluetooth

w telefonie właczyć bluetooth, potem w telefonie wybrac 'wyszukaj urządzenia audio' - powinien znaleźć coś w stylu bmw1234, wybrać to, na ekranie idrive pokazuje sie info że próbuje sie do nas przyłaczyc telefon X, wybierz wtedy kod - np. 123 i zaakceptuj, potem ten kod wpisz w telefonie w okienku ktore sie pokaże. I powinno działać.

potem działa już normalnie

wsiadam z telefonem w kieszeni, w ciągu około 30s do minuty zgadują się ze sobą

jeśli rozmawiam akurat przez telefon w czasie wsiadania po sparowaniu automagicznie rozmowa przełącza się na głośnomówiący samochodowy, w telefonie moge zmienić powrót na słuchawke / w nokiach to prawy klawisz tam gdzie masz w czasie rozmowy napis "Głośnik/Telefon". Powrót na zestaw głośnomówiący w czasie tej rozmowy - to tez w telefonie wybierasz.

Opublikowano

6280 to raczej starszy fon...

E51 działa, choć nie przerzuca kontaktów z książki adresowej tel do idrive

3110c też działa, i nie ma problemow z ksiązką adresową.

Opublikowano
Ja mam to samo tzn. telefon prof. w aucie. Miałem do niedawna K750i i mimo, że jest na liście BMW (mam nawet snap shot do niego ale nie pasuje bo inne są wtyczki przy telefonie) i mimo, że mam wgrany nowy soft w aucie to i tak nie udało mi się sparować z telefonem na tyle aby z niego skorzystać. Pokazuje mi to samo co u ciebie na wyświetlaczu. Przestałem z tym walczyć i kupiłem kartę i teraz wożę ja w aucie (pre paid).