Skocz do zawartości

PROBLEM ZE SKRZYNIA BIEGOW !!! 740I E32 Z 1992ROKU

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam. zostal przeprowadzony generalny remont auta i wymiana silnika na nowy, bo stary zostal uszkodzony (pekl blok i kopyto silnik wystawil). wlany nowy olej do silnika, olej do skrzyni i chf 11s do wspomagania. naladowany akumulator, probujemy, rozruch i jest ok, silnik sie wlaczyl chodzi dobrze, ale nie dziala skrzynia, tzn jak wrzucam bieg nie wazne jaki to w ogole nie ma przelozenia i auto nie jedzie. na komputerze wyswietla sie blad skrzyni. czy mial ktos moze taki problem ?? prosze o odp. pozdrawiam
Opublikowano
Wygląda na to, że komputer nie łączy się ze skrzynią. Sprawdź, czy wiązki są prawidłowo podłączone i czy przy remoncie silnika nie został uszkodzony któryś z przewodów dochodzących do skrzyni. Ponadto sprawdź jeszcze raz poziom oleju w skrzyni i zrób to na zimnym silniku zaraz po uruchomieniu...
Opublikowano
dziekuje bardzo za pomoc. jutro z rana zaraz to wszystko jeszcze zostanie sprawdzone. CZY JESZCZE MA KTOS JAKIES POMYSLY CO TO MOZE BYC ??? BARDZO PROSZE O POMOC
Opublikowano
a mnie interesuje co znaczy "nowy" silnik i ile Cię to kosztowało... wiem, że nie pomagam w temacie ale też mam 740 i coś mi zaczęło stukać w silniku, zastanawiam się czy go wyciągać i robić czy zakładać drugi...
Opublikowano
stary wylozyl kopyto, kupilem jakis uzywany (dla mnie nowy) i z dwoch silnikow zostal zrobiony jeden. silnik kupilem za 800zl (tak tanio, bo hydraulika halasowala) + 300 koszt przesylki czyli 1100 wyszlo w sumie, ale to musisz miec okazje. inaczej bedzie ciezko. CZY WIE KTOS JESZCZE CO MOZE BYC Z TA PRZEKLADNIA AUTOMATYCZNA ??? POZDRAWIAM
Opublikowano
CZY WIE KTOS JESZCZE CO MOZE BYC Z TA PRZEKLADNIA AUTOMATYCZNA ??? POZDRAWIAM

Może być to zwykły błąd montażowy i to albo skrzyni albo cięgna sterującego, które przełącza nie w to miejsce, w które powinno. Jeszcze jedną przyczyną może być rozładowany akumulator lub niezapięta klema na komputerze...

Opublikowano
a czy byla taka mozliwosc ze skrzynia sie uszkodzila podczas tego, jak ulegl awarii silnik ? bo mi teraz mechanik mowi,ze skrzynia tez jest uszkodzona mechanicznie. silnik juz wymienilem i za diabla nie chce ruszyc ta skrzynia. niby to, co Koledzy mowiliscie, to wszystko jest sprawdzone i jest ok. akumulator byl ladowany swiezo... i na komputerze wyskakuje blad getriebieprogramme czy jakos tak. PROSZE O ODP. DZIEKI. POZDRAWIAM