Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam problem odnośnie pękniętych węży. Samochód ma już swoje lata i gumowe elementy zaczynają się już powoli sypać. Na początku pękła guma przepływomierza jednak z dostaniem tej części nie było większego problemu.

Posiadam BMW E36 318iS Coupe z 1994r silnik M42

Części których potrzebuje to:

nr 10

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=BE51&mospid=47425&btnr=11_1408&hg=11&fg=15

nr 11 i nr 12

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=BE51&mospid=47425&btnr=13_0363&hg=13&fg=15

Powiedzcie mi gdzie mogę te części dostać szukałem w pobliskich sklepach motoryzacyjnych, warsztatach specjalizujących się w BMW i jedyną radę którą usłyszałem to kupno węża ogrodowego w Castoramie...

Bardzo proszę o pomoc z Waszej strony...

Opublikowano

Dla zainteresowanych tym tematem podaje ceny tych części

nr 10 - 85 zł

nr 11 - 22 zł

nr 12 - 23zł

wszystkim wielkie dzięki za pomoc

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
jak dla mnie to biega o odpowietrzenie klawiatury ,nie kombinuj tylko lec do pobliskiej agromy kup metr biezacy weza paliwowo olejowego tylko zmierz srednice i montuj bo z orginalem jest tak ze trafisz ale za niego zabulisz :D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
taaa i później po takich porado/rzeźbach jeżdzą po drogach zajeżdzone auta bo właścicel poskąpił na porządnie serwisowane auto :nienie: :duh:...druciarstwo

Pozdrawiam,

Trzastek

BMW Klub Polska

Opublikowano
jak dla mnie to biega o odpowietrzenie klawiatury ,nie kombinuj tylko lec do pobliskiej agromy kup metr biezacy weza paliwowo olejowego tylko zmierz srednice i montuj bo z orginalem jest tak ze trafisz ale za niego zabulisz :D

Takie odpowiedzi są chyba troszkę nie na miejscu. Później się tacy dziwią że im węże pękają i zostało coś innego uszkodzone, albo nie pracuje samochód jak należy. Takich rzeczy nie powinno się robić. To jest pospolite druciarstwo, bo cena tych węży nie jest wysoka i nie wymienia się ich często tylko raz jak zaistniała taka potrzeba.

nr 10 - 85 zł

nr 11 - 22 zł

nr 12 - 23zł

Nie stać cię na eksploatacje auta to go nie kupuj, kup se ciągnik i wtedy będziesz sobie nawet kupować węże ogrodowe xD

Opublikowano
czy 120zl za orginalne weze wykonane z odpowiedniego materialu to duzo? nie popadajmy w paranoje , to nie komuna ze fiata naprawialo sie czym popadnie, na stacji przy 1 tankowaniu zostawisz wiecej, po to bmw zmienilo polityke cenowa - obnizajac ceny aby zachecic do zakupow orginalnych czesci i przyczyniac sie do tego aby nasze ulubione samochody jezdzily jak najdluzej, popytaj z ciekawosci ile podobne weze kosztuja do vw czy audi, dopiero ci sie wlosy zjeza :-)