Skocz do zawartości

E60 - uchwyty na kubki lub puszki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam wersję e60 bez uchwytów na kubki lub puszki.

Czy można wymienić listwę bez uchwytów nad schowkiem od strony pasażera nz listwę z uchwytami.

Czy BMW przewiduje jakieś rozwiązania lub podmianki plastików??

Dzięki.

Opublikowano

Hej,

Dokładnie, też tak myślałem, że będzie konsola jak kolega "jeromer" napisał. Czyli koszt wysoki.

Opublikowano
2 lata temu myślałem nad tym ale zrezygnowałem, bo za dużo trzeba wymienić - kupiłem sobie uchwyt mocowany w kratce wentylacji i żyję
PawełH
Opublikowano
2 lata temu myślałem nad tym ale zrezygnowałem, bo za dużo trzeba wymienić - kupiłem sobie uchwyt mocowany w kratce wentylacji i żyję

W moim aucie są uchwyty na napoje, jednak sa tak nieergonomicznie umieszczone że zawsze gdy ma wsiadać na przedni fotel pasażer (szczególnie przy wzroście pow. 180cm) muszę pamietać aby je złożyć (nawet ten po stronie kierowcy :shock:) ponieważ istnieje mozliwość urwania go kolanem :duh:Więc wydaje mi się że nie ma sensu wymieniać i robić niepotrzebnych wydatków. Myślę że w nowej serii 5 będzie to lepiej rozwiązane. :8)

Opublikowano

Czyli rozwiązaniem jest poczekać na nową 5tkę ? :D

Robert: Przeszukaj forum. Swego czasu ktoś pokazywał fotki uchwytu przełożonego z innego modelu BMW. Dość fajnie to wyglądało.

http://img125.imageshack.us/img125/2302/bmw1qf7.jpg

BMW E60 530dA Individual, 11.2006, 231hp +DENSION GW500

Opublikowano
Świetne... ma ktoś takie coś na zbyciu lub wie gdzie kupić?
Opublikowano

jest w BMW dostepny retrofit (instalacja pofabryczna) uchwytu, skladająca sie z dwoch czesci

http://bmwfans.info/original/E60/Lim/530d-M57N2/ECE/L/N/2005/02/mg-51/ill-51_6174/

w zestawach retrofit zwykle podane są wzystkie konieczne modyfikacje samochodu. Tu nie ma o tym ani slowa, co sugeruje, że inne zmiany w samochodzie nie beda potrzebne. Moze ktos moglby to potwierdzic