Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc Wszystkim

Mam problemik z ABS`em

Wymienialem sprezyny z przodu i po wyjechaniu z warsztatu zaswiecila sie lampka ABS`u, tzn., ze przestal dzialac. Po ponownym uruchomieniu silnika jest dobrze ale tylko na chwilke bo ABS wylacza sie po kilkunastu a nawet kilku metrach i to bez hamowania. Od czego mam zaczac sprawdzanie?? Czy wrocic do mechanika ktory to robil i zarzadac zwrotu kasy lub naprawe ABS`u bo nigdy wczesniej tego nie mialem.Pomocy

Pozdrawiam

Opublikowano

Przed chwilą pisałem o ABS post wyżej, ale w twoim przypadku to Pan mechanik powinien martwić się o prawidłowość działania ABS w Twojej Beci.

Pozdrawiam.

Opublikowano
byc moze instalacja od ABS'u zostala naruszona przy wymianie sprezyn, mialem podobnie po wymianie amorka, ale kopnelem pare razy w kolo i do dzis dziala :cool2:
Opublikowano
jedz do niego niech naprawia kase wzial wiec masz gwarancje a jak naprawi to wiecej do niego nie jedz bo to jakis paprak

PAL GUME NIE DUSZE

BMW KLUB SZCZECIN

Opublikowano
Bylem u tego mechanika na drugi dzien i on stwierdzil, ze to moglo sie uszkodzic samo!!! Jaka sciema. Umowilem sie w tygodniu na podlaczenie do kompa i wyjdzie wtedy co jest z tym ABS`em i pojade do niego z kwitkiem za przeglad. Chyba, ze macie jakies inne wyjscie.Pozdrawiam
Opublikowano

Według mnie powinieneś faktycznie na nim wyegzekwować usunięcie owej usterki która w końcu wystąpiła bezpośrednio po jego ingerencji, a co jeśli podłączenie do kompa nie wykaże tego co oczekujesz?

Napisz co dalej z tym fantem.

Pozdrawiam.

Opublikowano
Co bedzie jesli znowu pojade i on powie, ze to nie jego wina i on nic mi nie pomorze??bo i taka moze byc opcja?(to bede mial wydate??:(

Masz paragon? to postrasz rękojmią masz do tego prwao przez 3 miechy od wizyty,

nie masz to masz problem musisz go jakoś do tego nakłonić :mlotek: :D

obecnie Alfa 156 GTA SW
Opublikowano (edytowane)
No czujniki są wymienialne niestety kosztu nie znam.Być może któryś z kabelków zostal urwany.Warto przyjrzeć się temu z bliższa. Edytowane przez Pawel735
Opublikowano
Pojade do niego i zarzadam rachunku.Moze to cos pomoze, a jak nie to zaloze mu sprawe, mysle ze wygram.Qrde juz sam nie wiem co znim mam zrobic.Juz betunia byla zdrowa.Pozdrawiam
Opublikowano
Probowalem juz hamowac go dosyc mocno jak tak mozna to okreslic i ABS dziala ale pozniej lampka sie zapala bez wciskania stopu. W ogole to do poki sie nie wylaczy ABS to i tak za szybko sie wlacza, tzn przy malej predkosci i malej sile wciskania.
Opublikowano (edytowane)

Mógłbyś bazować na tym, że kiedy auto oddawałeś w Jego ręce niebyło żadnych zastrzeżeń, czyli w pełni sprawne,po za zleconą naprawą, pytanie czy masz świdków ewentualnie czy On ma.

Jeżeli chodzi o założenie sprawy to Powinieneś mieć albo papier albo właśnie świadków.

Jedyne co można zrobić to odłączyć akumulator na ok. 2 godz, być może Pan mechanik odłączył, a ponowne podłączenie nastąpiło w niewłaściwy sposób.

Edytowane przez dzidzia
Opublikowano

Kochani bądźmy ludźmi w każdej sytuacji i niech inni także niby będą.Po co włóczyć się po sądach,zakładać sprawy - to jest niepotrzebne.Wierzę że uda CI się załatwić sprawę po ludzku bo każdy z nas powinien w każdej sytuacji być człowiekiem.Myślę że ten człowiek który naprawiał Ci samochód uświadomi sobie że skoro coś się zepsuło przy ABS podczas jego pracy to normalną reakcją będzie niezadowolenie klienta.

Uszkodzenie niekoniecznie moglo powstać z jego winy.To są już stare autka ale niestety tak się niefortunnie złożyło dla niego.