Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie czy felgi 17" o szerokosci 8" i ET20 podejda do e36 bez poszerzania nadkoli?? Bede wdzieczny za konkretne odpowiedzi. Jaki ewentualnie rozmiar opon polecacie?

Radość z jazdy :)

328i :)

Opublikowano
Ciężko bedzie, z takim ET będą haczyć na pewno o nadkola... W swoich 17-tkach mam et z tego co pamietam koło 40. ET20 to bardziej pasują do piątek i siudemek. Co do oponek jak widzę do 328 to już myślę ze ze względu na wygląd i prowadzenie mogłyby być 17/45/225 :) I naprawdę polecam TOYO proxes T1R oraz Pirelli P zero. Superowe oponki trzymają sie drogi jak przyklejone. Nie polecam ich tylko tym którzy lubią piszczeć zamiast przyspieszać na skrzyżowaniach :)
Części używane do E36 i E38 !!! TANIO
Opublikowano

Mam w tej chwili 17" et 35 ale chcialbym poznac opinie osoby ktora probowala lub upchnela takie kolo do e36 bez dotykania nadkoli...

Opony beda pewnie musialy byc odpowiednio naciagniete ;)

Radość z jazdy :)

328i :)

Opublikowano

moim skromnym zdaniem nie ma sensu naciagac opon tylko po to zeby weszly w nadkole...

po pierwsze brzydko to wyglada ...wiem bo mialem naciagniete opony 235 na szersza felge i nie wygladalo to ladnie

po drugie czasem moze to byc niebezpieczne

Ja do swojej e36 bede zakladal kolka 245/45/R17 ale wymaga to zabiegu poszerzenia nadkoli...nie znam dokladnie danych felgi niestety

Opublikowano
nie każdemu sie bedzie to podobać, i nie musi, nie którzy naciagaja 205/40 na 9,5" i mi sie np to podoba, nic nie ma tu niebezpiecznego trzeba kontrolować ciśnienie i wszystko coś kosztem czegoś,
Opublikowano

ja mam w swojej becie felgi 17 i założone opony 205 wiec nic nie przyciera i wyglada bardzo fajnie oczywiście jak jeszcze jest posadzona fura na glebę kilka mm

pozdrawiam

Opublikowano

A ja założyłem wczoraj nowo zakupione 17tki z oponami 225/45.

Wcześniej kupiłem 8 cali szeroki z et20 i odesłałem szybciej do sprzedającego niż je przysłąli. Teraz mam ET41 na przodzie 7,5 cali a na tyle 8,5 ET41. Opony 225/45 i sa idealne. ET 35 może by i weszły. przeciez M3 mieły 8 calowe MOTORSPORTy z ET35 i były to seryjne felgi to nie było tu mowy o nacinaniu nadkoli.

Opublikowano
A ja założyłem wczoraj nowo zakupione 17tki z oponami 225/45.

Wcześniej kupiłem 8 cali szeroki z et20 i odesłałem szybciej do sprzedającego niż je przysłąli. Teraz mam ET41 na przodzie 7,5 cali a na tyle 8,5 ET41. Opony 225/45 i sa idealne. ET 35 może by i weszły. przeciez M3 mieły 8 calowe MOTORSPORTy z ET35 i były to seryjne felgi to nie było tu mowy o nacinaniu nadkoli.

Witam. Wtrące sie w temat zgadzam sie ztobą bo ja ma u siebie właśnie MOTORSPORTY

i są to 17" ET35 przód 7,5 cala a tył 8,5 cala oponki mam wszedzie 235\40\17 i nic sie nie dzieje zresztą tak z fabryki wyjechała pozdrawia i narazie