Skocz do zawartości

Problem z xenonami... gasnie jeden z nich

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od jakiegos czasu mam problem z xenonami a dokladnie z jednym z nich (lewym od strony kierowcy), czasem potrafi zgasnac i nieraz podczas zapalenia swiatel od samego poczatku juz nie chodzi dopiero jak kilka razy przelacze przelacznikiem swiatel to zalaczy. Przemienilem przetwornice i nic, zarowki i tez nic wiec nie wiem comoze byc. Jak sie przypatrze dobrze podczas zapalania swiatel to widac bardzo drobne opoznienie tego lewego xenonu (pierwsze prawe pozniej lewe) ale to naprawde prawie nie widoczne tak jakby bylo za male napiecie na tym lewym zeby go szybko zalaczyc i wolniej sie rozgrzewa od prawego wiec nie mam pojecia co moze byc. Prosze o rady

Opublikowano
Mam dokładnie ten sam problem. Czasem gaśnie i już nie chce się zapalić. A następnego dnia pali bez problemu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Panowie a nie myśleliście że żarniki mogą się kończyć?
http://img571.imageshack.us/img571/2675/57735638496931821246812.jpg
Opublikowano
ale jezeli zamieniam prawa strone z lewa (wszystkie podzespoly) i to samo to raczej nie jest zarnik, mysle ze to jest brak tego odpowiedniego napiecia w tym gasnacym xenonie tylko jak je prawidlowo podlaczyc??
Opublikowano

Wg mnie rozwiazanie jedno wróc do oryginalnego oświetlenia w aucie :)

zadajecie głupie pytania jak je podłączyć kupiłeś chinski szajs i masz skutki

brokat_
Opublikowano
po pierwsze to nie ja je zalozylem tylko kupilem samochod z takim oswietleniem a po drugie po to jest forum zeby zadawac wlasnie takie pytania...
Opublikowano
po pierwsze to nie ja je zalozylem tylko kupilem samochod z takim oswietleniem a po drugie po to jest forum zeby zadawac wlasnie takie pytania...

odpowiedz jest b.prosta walnięta jest przetwornica,

trzeba wymienic ale ogólnie wszystkie przetwornice made in china z allegro są do d.. kitu :)

Opublikowano
uszkodzona moze byc przetwornica jak i sam palnik, zmien miejscami palniki lub przetwornice i zobacz czy problem si e przeniesie na druga strone.
Opublikowano
Są na allegro moduły do xenonów,po 29,90 [pln] nie ma komunikatów na kompie ,że spalona żarówka,własnie czekam na nie ,założę to się pochwalę,ja mam Hidy i nie narzekam na ich działanie, a przed autem widno!,podobno będą się czepiać jeśli nie ma reflektorów samopoziomujących,tylko na to nie ma przepisu ,ze nie można ich używać,a wracając do gaśnięcia stawiałbym na przetwornicę...pzdr. :arrow: .
"" jedż z butem ,ale nie na kapciu"", mów co myślisz , rób co mówisz