Skocz do zawartości

długość wału 320 a 325 :/ PILNE :(

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
HEYA :mrgreen: mam pytanie odnośnie długości wału a właściwie tej pierwszej części od skrzyni :!: :arrow: czy 320i a 325i mają tej samej długości tę część wału czy też inną ??
Opublikowano

Oczywiście że jest inna, w 320 jest most z "małą głową", a w 325 z "dużą" w związku z tym że silnik i skrzynia mają ten sam wymiar i są tak samo mocowane wał musi mieć inną długość.

Pozdr

M.K.

Opublikowano
  • Autor
hmm... wiem że dyfer 325 to duża głowa i wał jest krótki bo zmieniałem ale wystarczyło że zmieniłem tę część idącą od dyfra w stronę silnika . hodzi mi o to czy ta część wału idąca od podpory do skrzyni jest taka sama w 320 jak w 325 ? czyli twierdzisz że silnik i skrzynia 320 i 325 mają tę samą długość ?!
Opublikowano
hmm... wiem że dyfer 325 to duża głowa i wał jest krótki bo zmieniałem ale wystarczyło że zmieniłem tę część idącą od dyfra w stronę silnika . hodzi mi o to czy ta część wału idąca od podpory do skrzyni jest taka sama w 320 jak w 325 ? czyli twierdzisz że silnik i skrzynia 320 i 325 mają tę samą długość ?!

takich rzeczy się nie robi,bo trzeba od nowa wyważać wał a koszt wyważenia pewnie będzie wyższy od używanego wału do 325

A little piece of heaven in my hands
Opublikowano

Skrzynia jest identyczna - tzn. ma dokładnie te same numery katalogowe :).

Sprawdź w ETK.

Opublikowano
  • Autor
dobra i to mnie interesowało ( ale przełożenia 325 ma już inne :mrgreen: sprawdzałem to ) czy długością się nie różni :cool2: