Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich moje zapytnko dotyczy dwóch modeli BMW 318i oraz 320, mniej więcej z roczników 1993-1996,który z tych modeli jest wart większej uwagi i czym sie one różnią od siebie poza silnikiem. :wink:
Opublikowano

:duh: niczym panie prezesie (pod warunkiem że są w jednakowej budzie - bo silniki wykluczyłeś)

to ja Jarząbek :mrgreen:

e61 530dA >> spacer.png

Opublikowano
...który z tych modeli jest wart większej uwagi i czym sie one różnią od siebie poza silnikiem. :wink:

według mnie to głupie pytanie.

W zasadzie to poza silnikiem to niczym się nie różnią, jeśli oczywiście masz na myśli wersje z podobnym jeśli nie tym samym wyposazeniem.

W 2.0 masz już serwo na pasku a z tego co wiem, to w 1.8 i 1.6 jest to troche inaczej rozwiązane.

Poza tym to zależy pod jakim względem chcesz ocenić które jest lepsze??

1.6 to chyba tylko wygląda a nie jezdzi, ale za to spalanie małe.

Ja mam 2.0 i te 150 kucyków na ponad 1300 kg. to dla mnie mało- 2.5 by sie motor przydał.

Kwestia gustu!!

pozdrawiam

Opublikowano

318i różni się od 320i

-ciężarem

-osiągami

-skalą na obrotomierzu

jeszcze coś zostało?

Pozdrawiam, Michał
Opublikowano
Przedewszystkim.... DZWIĘKIEM ! :P:P:P Nie ma to jak R6 :twisted: :twisted: Osiągi oczywiscie tez no i co za tym idzie spalanie.
Opublikowano
318i różni się od 320i

-ciężarem

-osiągami

-skalą na obrotomierzu

jeszcze coś zostało?

spalanie. Wielkiej różnicy nie ma, ale jakaś tam jest.

• Moderatorzy
Opublikowano
acha... i to ja jestem prezes!! :twisted2: :nienie:

A prezesem BMW Klub Polska jest jeszcze ktoś inny. :wink:

Ale się tych prezesów namnożyło... :lol:

Pozdrawiam

Admin

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No właśnie Marco, takim obrazkiem to się prosisz o bana na forum :)

Co Ci do głowy strzeliło?

Napisz chociaż, że go gratis w prezencie od cioci dostałeś i głupio Ci było odmówić :)

Kai
Opublikowano
Heh Marco widomo ze 7er:)

P.S.

co Ty za opisy masz??...Prosze zmienic na BMW:)to jakbys w polskim sektorze na meczu pilki noznej dopingowal Anglie

No właśnie Marco, takim obrazkiem to się prosisz o bana na forum :)

Co Ci do głowy strzeliło?

Napisz chociaż, że go gratis w prezencie od cioci dostałeś i głupio Ci było odmówić :)

Panowie, ja nie rozumiem tej nietolerancji :D:D:D:D

Opublikowano

Witam, przeglądałem ostatnio stare AutoBILDy i znalazłem porównanie 318is Coupe i 320 Coupe, oczywiście nowe bo gazeta z '92 roku. Jeżeli chodzi o osiągi to są prawie takie same, spalanie mniejsze w 318is, które też wygrało w teście. Warto wspomnieć, że w teście brali pod uwagę też cenę zakupu nowego. IS był sporo tańszy, wyposażenie takie same.

Podobno 2.0 R6 to większy prestiż, no i oczywiście te brzmnienie.

Teraz na pewno zdecydowałbym się na 320, 325 (polecam)

Pozdrawiam

Mateusz

Opublikowano
eeee bądźmy sprawiedliwi mercedesy i Audi nie są złe ;) Ale brakuje im tego czegoś co mają BMW ;)
http://img10.imageshack.us/img10/1065/1999767891m.jpghttp://img97.imageshack.us/img97/852/1999757859m.jpghttp://img94.imageshack.us/img94/7120/1999780608m.jpg
  • 10 miesięcy temu...
Opublikowano
Też bym wybrał 320.R6 to specjalność BMW.Spalanie chyba na podobnym poziomie a słyszałem ze 318 is jest bardziej awaryjny niż 320.Jeżeli jest inaczej napiszcie