Skocz do zawartości

Wjechalem w krawężnik:(

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, dzisiaj opady sniegu mnie troche zaskoczyly czego efektem bylo uderzenie lewym kolem w kraweznik przy skrecie. Wydawalo sie ze wszytko ok, jednak przy gwaltownym hamowaniu cos zgrzyta w tym kole. Nawet nie probuje puki co dochodzic co jest nietak. Jak myslicie co mi odchudzi portfel??
Opublikowano
u mnie też kiedyś zgrzytało w tylnym kole przy hamowaniu. Okazało sie, że poszło łożysko. Po jakims czasie zaczęło zgrzytać i wyć także w trakcie normalnej jazdy, nie tylko hamując. Im szybciej, tym głośniej. Nie wiem ile nowe łożysko będzie kosztować w Polsce, ale nie powinien być to jakiś mega wydatek (o ile oczywiście zepsuło się tylko to)
Opublikowano
Generalnie przy uderzeniu w krawężnik mogło się stać bardzo wiele. Mógł się skrzywić np wahacz, albo przestawić zbieżność ale to raczej nie ma wpływu na hałasy przy hamowaniu. Jest szansa że to łożysko sie faktycznie rozsypało od uderzenia dodając ze musiało być już na wykończeniu
Opublikowano
  • Autor
niedlugo podniose auto i sprobuje cos zdiagnozowac, puki co poczekam az przestanie padac snieg;] na szczescie to nie tylnia oś , wiec chyba nie bedzie az tak groznie.
Opublikowano
rozbierz i zobacz , albo jedź do mechanika i on ci zobaczy.

320d po wirusie: 202KM i 406Nm

"Jeśli Bóg byłby za przednim napędem, chodzilibyśmy na rekach" :D

Opublikowano
ja po uderzeniu w kraweznik straciłem zbieznosc i wahacz:-(((
Opublikowano
  • Autor
najgorsze w tym wszystkim jest to ze niedawno wymienialem sworznie razem z wahaczem, wlasnie na tym kole :cry: