Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
wyskakuje mi co jakis czas taki komunikat. niewazne czy auto puste czy jestem w nim sam. czasami jest tak ze zaraz po zapaleniu, czasami np jak auto jest zapalone i samo wyskoczy a czasami jak wejdzie do samochodu moja corka albo jak jade nagle mi wywali. co to moze byc i na co trzeba zobaczyc.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
no to wiem ze system zostal wylaczony tylko jak to sprawdzic

Chyba jakis pomor. Mam to samo ale niestety jestem 1400 km od domu.

Na 70 km przed celem zapalil mi sie komunikat o deaktywacji samopoziomujacego sie zawieszenia. Pompa pracuje, poduszki napompowane ale komunikat nie znika. Nie wiem czy wracac autem w niedziele do domu, czy wzywac assistance? Co oni moga pomoc - zawioza do serwisu BMW a pozniej oni skroja mnie az milo.

Odpialem akku na kilka minut ale blad caly czas wyskakuje.

Ktos ma jakis pomysl?

Tomek

Marzenia się spełniają...

Opublikowano
Zima panowie.. czujniki od nivo przymarzaja, albo ciepły garaz albo wiosna :)
www.alltech24.pl - oświetlenie led, xenon, ringi ccfl, markery led, pokrowce samochodowe, przetwornice napięcia, lampy robocze led

[url=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=160bfe16170114a1][img]http://images41.fotosik.pl/1246/160bfe16170114a1m.jpg[/img][/url]
Opublikowano
Zima panowie.. czujniki od nivo przymarzaja, albo ciepły garaz albo wiosna :)

W ciagu dnia w Dolomitach w sloncu jest i 15-18 stopni wiec raczej nie to. Ale interesuje mnie bardziej czy w miare bezpiecznie da sie wrocic do domu?

Tomek

Opublikowano

Bezpiecznie wrócisz do domu. Jedyny objaw to auto bardziej siedzące "na dupie" ale regulacja reflektorów to skoryguje.Na 100%.Miałem to samo.U mnie przyczyną było to że "jeż"wyładował mi akumulator.Chyba się coś zresetowało jak odpalałem "Beatke" z kabli.Z tym komunikatem zrobiłem 500 km,zadnych problemów. A potem samo się naprawiło,znaczy tanio:)

pozdro.

ps.A ja w tym roku najwyżej do Ramzovej;/

http://images.chomikuj.pl/button/Mr.Lova.gif

Na Chomiku mapy 2014,soft spolszczający MK2/3/4 mono-kolor,MK3 z polskimi znakami.

Opublikowano
nie wiem o co lata z tym komunikatem nawet jak jest plus na polu to sie zapala. nie ma znaczenia co i jak. jak sie wlaczy to wystarczy ze tylko zgasze na moment auto i zapale i juz sie nie pojawia. czasami jest tak ze pojawi sie za moment po zapaleniu a czasami slysze jak kompresor chodzi kilka dobrych minut i dopiero potem wywali komunikat. ostatnio zadko go wywala raz na tydzien a czasami potrafi w ciagu dnia 20 razy wywalic.
Opublikowano

Komunikat zginal na kilka km a posniej pojawil sie i przez ponad 1500 km swieci. Zawieszenie z tylu napompowane na maksa, bez ladunku skacze jak pileczka kauczukowa, jutro auto jedzie na diagnostyke. Niestety takie przygody mnie nie bawia i chyba bede auto sprzedawal. Mam nadzieje, ze w czasach kryzysu znajde klienta na auto.

Dodane:

spec stwierdzil, ze padl czujnik na lewym wahaczu.

Ktory to bedzie:

http://www.realoem.com/bmw/diagrams/b/s/81.png

15 czy 16

realoem

Dodane 05.03

Wymieniony czujnik - 15 z rysunku - zawieszenie wrocilo do normy.

Tomek

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Najpierw 350 zl. w sklepie ale dali mi przedni (37146784696). Oddalem i kupilem na Allegro za 310 zl 37146784697.

Diagnostyka - u eleketromechanika - czujnik podawal napiecie o wartosci '0'.

Poslugiwal sie oprogramowaniem INPA, ktora nawet wymuszala testowanie zawieszenia (unoszenie i opuszczanie zawieszenia od 0-10).

Mimo, ze czujniki przod/tyl wygladaja tak samo roznia sie jezeli chodzi o montaz i zakres pracy 'wajhy' ;)

Tomek

Opublikowano
ok. dzieki kolego. musze u siebie prawdopodobinie tez wymienic te czujniki bo jak mam powyzej polowy baku to mi praktycznie za kazdym razem wywala to info. jak mam malo paliwa to jest spoko. wiec pewno jest gdzies przerwa w czujniku
Opublikowano
Jezeli podepniesz sie pod kompa to dokladnie pokaze, ktory sterownik i co sie dzieje.

Tomek