Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
bys znał troszkę zasadę działania rozrusznika, to wiedziałbyś że to stukanie młotkiem ma swój cel.

To dobrze ja ci stukać w niego nie zabraniam przecież, jednak w przypadku kolegi który szuka pomocy mija się to z celem i bardziej potrzebna jest mu diagnoza Gt1 niż stukanie w rozrusznik.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A na marginesie - z moim autkiem jeszcze sobie serwis nie poradzil - 1,5 roku przepychanek - ale widac swiatelko w tunelu i przyczyny beda chyba naprawde banalne.

Jak tylko serwis znajdzie przyczyne Twoich problemów, koniecznie o tym napisz, będzie ciekawa lektura :wink:

Opublikowano
A na marginesie - z moim autkiem jeszcze sobie serwis nie poradzil - 1,5 roku przepychanek - ale widac swiatelko w tunelu i przyczyny beda chyba naprawde banalne.

Jak tylko serwis znajdzie przyczyne Twoich problemów, koniecznie o tym napisz, będzie ciekawa lektura :wink:

Niedawno rozerwalo mi wezyk od aktywnego stabilizatora - za ostro zakret wzialem :norty:

Prawdopodobnie rozwiazal sie problem DYnamic Drive przy okazji.

Co prawda wczesniej mialem juz wymienione stabilizatory i nawet pompe, ale uklad pracowal zle. Raz samochod byl twardy, raz miekki, kierownica tez jakas byla leciutka w prowadzeniu i prace zarowno DD jak i Active steering mozna bylo wyczuc tylko kilka dni po serwisie (programowanie albo reset)

Zglaszalem problemy , ale jak grochem o sciane. Z czasem zaobserwowalem drobne ubytki oleju od hydrauliki (a wystarczy, ze po kropelce wucieka i juz cisnienia nie ma) i znow glosna prace pompy. Az w koncu wezyk sie przerwal i cale szczescie - bo jak w serwisie udowodnic, ze cos jest popsute - oni wiedza lepiej - a jak sie cos urwie albo odpadnie to sprawa jest prosta.

Prawdopodobnie weze byly zle przykrecone - obcieraly sie.

Teraz wiem ze dziala i DD i AS. Ale to problemow nie koniec.

Mam nadzieje pozbyc sie wkrotce okrutnych wibracji silnika przenoszacych sie na nadwozie - podejrzewam , ze silnik sie nie dogrzewa - ale to tez trzeba udowodnic :mad2: