Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam pytanko, jakiej firmy filtry zamontowac w swojej e46? I mniej wiecej ile mnie to bedzie kosztowalo? Czy filtr odmy koniecznie trzeba wymieniac?
Opublikowano
Mam pytanko, jakiej firmy filtry zamontowac w swojej e46? I mniej wiecej ile mnie to bedzie kosztowalo? Czy filtr odmy koniecznie trzeba wymieniac?

Mozesz kupić filtry firmy Mann.

Powietrza ok 70zł

Paliwa 100zł

Oleju jakoś 30-35zł

Kabinowy - 40-65zł

Odma (separator oleju) warto wymienić, jeżeli masz wkład filcowy.

Kup PLASTIKOWY - ja płaciłem chyba 93zł w ASO.

PS. Nie studiujesz w Łodzi przypadkiem?

E46 320d 175 PS@365Nm ...by Rogalotti
Opublikowano

Wlasnie znalazlem aukcje na Allegro z zestawem tych filtrow:

http://moto.allegro.pl/item547720929_filtry_zestaw_bmw_e46_320d_150_km_weglowy_mann.html

Filtr powietrza

C 15 105/1 - 66 ZŁ

Filtr paliwa

WK 521/2 - 80 zł

Filtr oleju

HU 722x - 32 zł

Filtr kabinowy

węglowy CUK6724 - 75 zł

Latwo sie sciaga ta odme? Bo nie mam pojecia czy mam wklad filcowy, czy plastikowy.

Opublikowano
Łatwo. Poszukaj tematu tudm'a, jest tam i o elektrozaworach i o wymianie odmy / separatora oleju.
E46 320d 175 PS@365Nm ...by Rogalotti
Opublikowano
no właśnie a filtr boscha też może być czy lepiej nie?
  • 7 miesięcy temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Proponuje filtry Mann. Ja w swoim aucie zalozylem takie wlasnie filtry, ktore sa montowane tak jak to nazwales na "pierwszy montaz".
  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Panowie Panowie co byście nie założyli to będzie dobre.. KNEHT, MANN, FILTRON, BOSCH.. spokojnie zakładać i jeździć. W E46 na pierwszy montaż szły KNECHTY ja swojego czasu smigałem i na Knechtach i na MANNie teraz w e90 mam wsadzone Knechty, a paliwa MANN bo KNECHT miał inne wykonanie i nie nadawał się do mojego auta (320d), a na pierwszy montaż wsadzali do e90 MANNa.

Także najwazniejsze jest, żeby wymieniać filtry na czas a co wsadzicie to już Wasza sprawa :)

Pzdr.