Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Bawil sie ktos w przekladanie panelu klimatronika? Mam problem taki iz drugi panel gosciu mi wyslal i podlaczam i jest zero rekacji. Moje pytanie czy przypadkiem nie jest sprawdzany przez panel jakis numer vin czy cos i dlatego sie nie odpala? Czy poprostu gosciu co mi sprzedaje w ciula leci? Panel chce wymienic bo mnie wkurza roznica w podswietleniu ekranika przy calkowitym sciemnieniu zegarow. chyba ze wie ktos jak to naprawic? Z gory dzieki za odpowiedzi:)
Opublikowano
Z tego co czytałem w innym temacie to panel nie sprawdza numeru VIN bo ktoś tam miał właśnie problem i nie wiedział czy działa panel. Napisali, żeby od kogoś innego wymontować panel i podłączyć do siebie i wtedy sprawdzić. Możesz w DIS'ie sprawdzić czy w ogóle klawisze działają o ile po przekręceniu kluczyka w stacyjce wyświetlają się temperatury na wyświetlaczu i inne rzeczy. Jak w ogóle nic się nie wyświetla to albo zasilanie albo padnięty panel. Najszybciej będzie jak podepniesz samochód pod kompa i sprawdzić czy w programie widzi, że klawisze wciskasz, bo może wyjść, że sam wyświetlacz nie działa a jak masz sprawny w starym panelu to będziesz mógł podmienić.
Opublikowano

Witam !

Panel jak każde inne użądzenie w E46 ma swój identyfikator w sieci "K". O ile się nie mylę to wszystkie panele klimy miały taki sam więc nie powinno być problemów.

Jeśli panel w ogóle Ci się nie podświetla / włącza to pad panela lub jego zasilania (co można wykluczyć ponieważ stary Ci działa).

Co do różnicy jasności w obecnie używanym to pewnie taki jego urok (albo coś porąbało się w układzie źródła prądowego zasilającego LED podświetlacjące). Sterowanie jasnością w E46 pochodzi z modułu sterującego światłami wszelakimi i też leci po "K-Line". W związku z tym jeżeli reaguje na zmiany to problem w regulacji prądu - a to raczej zabawa dla kogoś komu elektronika nie obca :)

Opublikowano
Temat roznicy podswietlenia byl juz na forze i zakonczylo sie jesli dobrze pamietam stwierdzeniem "ten typ tak ma" ... ja mam to samo w swoim aucie, kumpel tez ... i dalem sobie spokoj
Opublikowano
Dzieki za wszystkie odp. To chyba odesle gosciowi panel ale kolo sie zakliuna ze sprawny byl ten panel:) kurcze mam dwoch kumpli co maja e46 z 2004 i obu nie ma roznic w jasnosciach miedzy radiem a klimatronikiem. tylko ze jeden ma navi mala a drugi ma navi duza.... kurcze wkurza mnie bardzo ta roznica dlatego kombinuje, a kumple nie pozwalaja mi wyciagnac swoich klimatronicow. pOZDRAWIAM
Opublikowano
"ten typ tak ma" :) U mnie jest podobna sytuacja i pewnie szukasz dziury w całym. może w nowszych e46, np. po lifcie lub od któregoś tam rocznika, jest inaczej.