Skocz do zawartości

540i M62 - Centralny zamek a kierunkowskazy.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam pytanie odnośnie centralnego zamka. W większości aut kiedy zamykam auto z pilota w kluczyku auto 'mryga' kierunkami. W moim BMW (98r), tak się nie dzieje. Czy jest to normalny objaw? Czy też to 'mryganie' występuje tylko wtedy kiedy jest autoalaram? I jeszcze: jak sprawdzić czy auto jest wyposażone w autoalaram?

Z góry dzięki za odpowiedzi.

...... V8 ...... :)
Opublikowano

Po 1 zazdroszczę wrażeń z jazdy tą bestią a po 2 współczuję przy tankowaniach.

Słuchaj takie bmw to BANDYCKI wóz i musi być anonimowy :cool2:

A tak na poważnie to u mnie mryga, na kompie wszystko powinno wyjść

Zobacz czy na środku podsufitki i pod lusterkiem coś masz?

"Mózg jest najbardziej przecenianym z ludzkich organów."
Opublikowano
Ja nie mam alarmu i u mnie mryga. Ale najlepsze, ze jak podlaczalem pod kompa to wykazalo ze probuje sie polączyc z modułem alarmu ale nie moze, byc moze miał alarm ale ktos usunal, nie wiem, w srodku zadnej kontrolki nie ma no chyba ze ze taka mała dioda na radiu ale ona nie mruga wiec nie wiem od czego jest
Opublikowano
Witam,

Mam pytanie odnośnie centralnego zamka. W większości aut kiedy zamykam auto z pilota w kluczyku auto 'mryga' kierunkami. W moim BMW (98r), tak się nie dzieje. Czy jest to normalny objaw? Czy też to 'mryganie' występuje tylko wtedy kiedy jest autoalaram? I jeszcze: jak sprawdzić czy auto jest wyposażone w autoalaram?

Z góry dzięki za odpowiedzi.

niewierze zeby to auto niemialo alarmu,mialem starsza e39,i niebyla to zbyt bogata wersja a alarm miala,w tej napewno byl montowany,przy zamykaniu powinny mignac kierunkowskazy tylko raz,a przy otwarciu juz nie,ale sprawdz po prostu otworz maske tylko ta dzwignia potem zamknij samochod i podnies maske powinien sie wlaczyc jak trabka zepsuta to przynakmniej powinien migac awaryjnymi
Opublikowano

Co do wrażen z jazdy: bezcenne :)

Co do tankowania: nie jest wcale tak źle. Normalna jazda (o ile tym potworem da się normalnie jeździć ;)) to spalanie rzędu 14-15 litrów. Ale wrażenia z jazdy wszystko to rekompensują - jak szaleć to na całego. Zresztą kupując takie auto nie interesowałem się ile będzie palić. Miało dawać radość z jazdy - i daje :cool2:

Pod kompa jeszcze nie był podpinany... nawet nie wiem gdzie podjechać. ASO?

A pomysł z maską jest genialny -- nie wpadłem na to. Sprawdzę :) Dzięki za radę.

Opublikowano

ale mistrzu tak jak Ci pisałem zobacz tak gdzie pisałem, to są rzeczy od alarmu.

Ja mam E39 z 96r i jest tam alarm i nawet czujnik przechyłu!!!

"Mózg jest najbardziej przecenianym z ludzkich organów."
Opublikowano
Jutro sprawdzę co jest przy tym lusterku i dam znać ... teraz mi się nie chce dreptać 1km na parking :)
Opublikowano

większość e39 nie ma alarmu

a mruganie kierunkami to nie jest powiązane z alarmem -->> jak chcesz to Ci to włączą w serwisie - będzie działało z centralnym zamkiem

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Te auta wyposażone są w czujniki drzwiowe w zamkach drzwi ale również w ryglach tych zamków (taki mały czarny guziczek za walcową tulejką) ... tydzień temu zakładałem alarm u siebie i też miałem ten temat na tapecie ... do sprawdzania podłączenia alarmu miałem "zamknięty" zamek w drzwiach ale drzwi fizycznie były otwarte i też właśnie tak było że nie migały kierunki ... dopiero jak fizycznie zamknąłem drzwi wszystko wróciło do normy. Więc może któryś z czujników w ryglu albo w zamku u Ciebie jest uszkodzony.

I jeszcze jedno ... mam auto z 2001 z pełnym wyposażeniem - jak to mówią fura, skóra i komóra .... a alarmu nie było .... przed zakupem byłem na serwisie BMW i gość powiedział że nie każde auto było wyposażane w alarm fabryczny :(

Pozdrawiam