Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
od pewnego czasu mam dziwny problem z ringami w mojej buni. gdy spaliła się pierwsza żarówka po prostu ja wymieniłem i było ok. po pewnym czasie(~4 miesiące) znów przestała świecić ta sama, a po następnym kilku miesiącach przestała świecić również w drugiej lampie. były momenty że w niektóre dni jedna albo druga się zapalała więc stwierdziłem ze nie będę wymieniać na razie, po zimie zakupie nowe białe żaróweczki:) lecz ostatnio wracając z gór , pech chciał że na trasie potraciłem psa :cry: :cry: , szkoda pieska wiadomo, zderzak trochę się uszkodził lecz w tym wszystkim najdziwniejsze jest to że ringi zaczęły świecić i to w obydwu lampach !!! irytuje mnie fakt że serwis przy drugiej wymianie stwierdził że "ten typ tak ma", nie biorąc pod uwagę tego że mówiłem im o tym że raz świecą a raz nie.

320d po wirusie: 202KM i 406Nm

"Jeśli Bóg byłby za przednim napędem, chodzilibyśmy na rekach" :D

Opublikowano
A sprawdzałeś połączenia elektryczne??Może nie był dobrego styku i podczas uderzenia te styki ze sobą sie połączyły :!: :!:pozdr
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
i znów problem. miesiąc świeciły obydwa a teraz już świeci tylko jedna strona...sprawdzałem połączenie i nic. tylko teraz dylemat-wymienię żarówkę na nową i po miesiącu okaże się że znów nie świeci... :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2:

Opublikowano
moadip a wez sprawdz czy dochodzi prąd do tego ringu co nie świeci,bo może w tym jest przyczyna.pozdrawiam
Opublikowano
no chyba będę musiał się za to wziąć , tylko że teraz zima pełną para to mi się nie chce :twisted:

Opublikowano
heh jest jeszcze jedna rada, musisz znowu potrącić psa :roll2:

no to pojechałeś teraz :lol: :lol: :lol: :lol: