Skocz do zawartości

Cos dziwnego z szafa sie dzieje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Cos dziwnego mi sie dzisiaj wyswietlilo , a mianowicie zapalila mi sie zolta diodka i myslalem ze zapali sie oil servis , a tu sie swieci tylko inspekcja. Czy to tak ma byc i do wymiany oleju nie zawsze zapala sie oil servis ?? Ostatnim razem to zapalil sie oil servis , inspekcja i zegarek.Po wymianie oleju zostalo to skasowane i bylo wszystko OK do dzisiaj.Chodzi o to , czy moze byc cos takiego ze zapal sie inspekcja do wymiany oleju , bez oil servisu ??

Mam zdjecie tego czegos , wiec jak ktos by chcial zobaczyc jak to wyglada to zapodam na maila.

Pozdrawiam Artur :oops:

Fiu , fiu - zaszczekał kot Filemon :-))
Opublikowano
Jeżeli chodzi o "oil serwice" zapala się po ok. 10 tys. km, po ok. 20 tys. km zapali się inspktion, czasami wraz z obsługą roczną tzw. zegarem, wówczas należy dokonać obsługi takiej jak przy wymianie oleju.
Opublikowano
  • Autor

Tia, tyle ,ze przy ostatniej wymianie oleju, czyli na oko jakies 10 tys temu tez zapalilo sie inspektion , ale i swiecil sie oil servis.A teraz mam tylko inspektion i zolta diodke , i nic wiecej sie nie zapalilo.

Ciekawe jak bedzie teraz liczyl oil servis , skoro zapala inspektion kiedy mu sie podoba , to moze zapali mi oil servis przy np. 3 zielonych diodkach :mad2: .

Nic to !! Widocznie tak ma byc - ostatecznie to jest BMW i tu nic nie trzeba poprawiac ! :D

Teraz tylko trzeba sie podenerwowac kasowaniem inspekcji i tych innych oierdol i bedzie gitara ( pewnie skonczy sie znowu wizyta u pana Grabowskiego w Piasecznie :modlitwa: )

Fiu , fiu - zaszczekał kot Filemon :-))
Opublikowano
Prawdopodobnie całą rzeczą zawiduje tzw. "zegar obsługi" być może on jest winny całego zamieszania np. kiedyś wcześniej została skasowana "obsługa- wymiana oleju" i komp. nalicza jak gdyby błędnie całość.