Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Cos dziwnego mi sie dzisiaj wyswietlilo , a mianowicie zapalila mi sie zolta diodka i myslalem ze zapali sie oil servis , a tu sie swieci tylko inspekcja. Czy to tak ma byc i do wymiany oleju nie zawsze zapala sie oil servis ?? Ostatnim razem to zapalil sie oil servis , inspekcja i zegarek.Po wymianie oleju zostalo to skasowane i bylo wszystko OK do dzisiaj.Chodzi o to , czy moze byc cos takiego ze zapal sie inspekcja do wymiany oleju , bez oil servisu ??

Mam zdjecie tego czegos , wiec jak ktos by chcial zobaczyc jak to wyglada to zapodam na maila.

Pozdrawiam Artur :oops:

Fiu , fiu - zaszczekał kot Filemon :-))
Opublikowano
Jeżeli chodzi o "oil serwice" zapala się po ok. 10 tys. km, po ok. 20 tys. km zapali się inspktion, czasami wraz z obsługą roczną tzw. zegarem, wówczas należy dokonać obsługi takiej jak przy wymianie oleju.
Opublikowano

Tia, tyle ,ze przy ostatniej wymianie oleju, czyli na oko jakies 10 tys temu tez zapalilo sie inspektion , ale i swiecil sie oil servis.A teraz mam tylko inspektion i zolta diodke , i nic wiecej sie nie zapalilo.

Ciekawe jak bedzie teraz liczyl oil servis , skoro zapala inspektion kiedy mu sie podoba , to moze zapali mi oil servis przy np. 3 zielonych diodkach :mad2: .

Nic to !! Widocznie tak ma byc - ostatecznie to jest BMW i tu nic nie trzeba poprawiac ! :D

Teraz tylko trzeba sie podenerwowac kasowaniem inspekcji i tych innych oierdol i bedzie gitara ( pewnie skonczy sie znowu wizyta u pana Grabowskiego w Piasecznie :modlitwa: )

Fiu , fiu - zaszczekał kot Filemon :-))
Opublikowano
Prawdopodobnie całą rzeczą zawiduje tzw. "zegar obsługi" być może on jest winny całego zamieszania np. kiedyś wcześniej została skasowana "obsługa- wymiana oleju" i komp. nalicza jak gdyby błędnie całość.