Skocz do zawartości

AWARIA... POMOCY... NIE CHCE ODPALIĆ...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam bmw e39 535i automat z 97 roku . otóż przez cały dzień normalnie jeździłem , odstawiłem samochód na chwile , po godzinie próbuje odpalić a rozrusznik nawet nie drgnie. Pomyślałem że może akumulator więc ładowałem , próbowałem wszelkich sposobó łącznie ze zmianą akumulatora , ale bez skutecznie. Kiedyś jak miałem rozładowny to chcąc odpalić rozrusznik nie krecił i słyszalne było takie charakterystyczne "pykanie" , a teraz nawet tego nie ma. Jestem zdesperowany , nie wiem co to może być , a do serwisu mam 100km. bardzo prosze o pomoc , jeśłi ktoś nie potrafi mi pomóc za pośrednictwem internetu to prosze o zostawić numer a sie skontaktuje...

1. W 97 nie bedziesz mial kluczyka z akumulatorem, tyko zwykly z bateryjka

2. Nie wkodowany kluczyk (tj taki ktorego nie rozpoznaje EWS) bedzie

pwodowal objawy typu miganie ktorejs tam lampki w zespole wskaznikow

niestety nie pameitam ktorej

3. Jesli rozrusznik nie "cyka" to z duza pewnoscia nie dostaje napiecia

do elektrowlacznika (to taki "przekaznik"). Mozesz sprobowac zapodac

tam 12V i zobaczyc co sie stanie - z tym ze w V8 w E39 bedziesz mial

problem z dostaniem sie do rozrusznika chyba ze od dolu.

4. Czy masz zamontowany jakis niefirmowy alarm i immobilizer ?

Punto75>BravoGT>MB260E>MBC280>*PuntoHLX>MBC320>MBE50AMG>VectraC>BMW528 . it's nice to be important but it's more important to be nice

>>> psychop's lab mike.xray.pl

Opublikowano

Moj ojciec miał podobna sytuacje w C-Klasie. Podjechał do sklepu, zrobił zakupy, wychodzi, odpala auto, a tu nic. Laweta --> jedziemy do elektryka. Nic. Laweta --> Jedziemy do ASO. Wkładają inny komputer, auto zapala. Wymiana komputera: 3800pln. Z uzywką nie było co ryzykowac, szczególnie ze chcieli za nia 1500pln.

Mam nadzieje, ze u Ciebie to nie komp.

Układy wydechowe do BMW: www.pamaku.pl

Ten, kto pyta jest głupcem przez pięć minut, kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie.

Opublikowano
Moj ojciec miał podobna sytuacje w C-Klasie. Podjechał do sklepu, zrobił zakupy, wychodzi, odpala auto, a tu nic. Laweta --> jedziemy do elektryka. Nic. Laweta --> Jedziemy do ASO. Wkładają inny komputer, auto zapala. Wymiana komputera: 3800pln. Z uzywką nie było co ryzykowac, szczególnie ze chcieli za nia 1500pln.

Mam nadzieje, ze u Ciebie to nie komp.

Spido, nie obraz sie ale to wlasnie jest porada typu "wrozenie z fusow".

O tyle zabawnie, ze mi w C-klasse W203 tez wymieniali komputer ;)

Punto75>BravoGT>MB260E>MBC280>*PuntoHLX>MBC320>MBE50AMG>VectraC>BMW528 . it's nice to be important but it's more important to be nice

Opublikowano
no i wszystko jasne , zawiozłem do serwisu i wykazało że EWS padł. Zamówili go i nowe kluczyki z monachium... ciekawe ile to będzies kosztowało ;/
Opublikowano
co to jest to ews?

Electronic Vehicle Immobilization System, czyli Immobilizer ;)

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano
no i wszystko jasne , zawiozłem do serwisu i wykazało że EWS padł. Zamówili go i nowe kluczyki z monachium... ciekawe ile to będzies kosztowało ;/

szkoda ze sie tak pospieszyles - na webie mozna znalezc ogloszenia

gosci ktorzy by Ci tego EWSa naprawili :(

Opublikowano
Z tego co ja pamietam to za sam immobilizer płaciłem chyba coś koło 800 pln +koszty robocizny i kodowaia :?

SPONSOREM MOJEJ NIEOBECNOŚCI SĄ BROWARY ŻYWIECKIE S.A. :)))

BMW-MADE BY WINNERS, MADE FOR FUN !!!!