Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, czy miał ktoś do czynienia z takim sprzetem do nawigacji : http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=55292396 . O ile tak proszę o opinie. Bardzo podoba mi się z wyglądu, funkcje nie najgorsze, ale zastanawiam się jak działa to w praktyce :?:

To sprzet oparty na TravelPilot DX a wiec "standardowy" - dobra

sprawdzona platforma, tyle ze opakowana przez innego producenta.

Punto75>BravoGT>MB260E>MBC280>*PuntoHLX>MBC320>MBE50AMG>VectraC>BMW528 . it's nice to be important but it's more important to be nice

>>> psychop's lab mike.xray.pl

• Odpowiedzi 72
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
czyli mapy z Blaupunkta DX powinny na nim działać ?

To dokladnie te same mapy - produkt TeleAtlas. www.teleatlas.com

Punto75>BravoGT>MB260E>MBC280>*PuntoHLX>MBC320>MBE50AMG>VectraC>BMW528 . it's nice to be important but it's more important to be nice

Opublikowano

Jak zakupię ten sprzęt to pomczę cię trochę :roll: a na razie dzięki za info

lechu
Opublikowano

Jak zakupię ten sprzęt to pomczę cię trochę :roll: a na razie dzięki za info

Ja sprzedalem Merola z DX-compatible COMANDem, zostalo mi troche

plyt (glownie zachodnia europa. wlochy, chyba skandynawia).

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Oryginalna navi BMW, nie aż tak strasznie drogo wychodzi. Ale jak ktoś chce odrazu 16:9 z TV itd. to cena jest "lekko spora". Ale jak ktoś się zadowoli "małym" ekranem, bez TV, to przeważnie zmieści się w okolicach 3 tys. A przy tym ma wyświetlanie na ekranie funkcji komputera, wyświetlanie stacji radiowych, a nawigacja może stracić sygnał nawet na dowolnie długi czas i będzie wszystko działać ;)

SEBAST co sądzisz o takim temacie mam możliwość zakupu kompletnej nawigacji od gościa który handluje tylko częściami BMW. Zestaw jak twierdzi bardzo wypasiony.

Z tego co zapamiętałem:

monitor 16:9 z tunerem TV i dodatkowym (jakimś tunerem?) DVD do ogladania filmów DVD, zmieniarka, czytnik navi, wzmacniacze, anteny, cale kompletne okablowanie, nie pamiętam co jeszcze, ale wszystko co potrzebne do funkcjonowania za 6 tys.

Fajna rzecz, co o tym sądzisz?

Mnie chyba jednak na razie jeszcze na to nie stać! :roll:

Opublikowano
Wygląda nie najgorzej, ale skontaktujmy się na priv, to wypytamy go o szczegóły i zobaczymy na jakim elemencie go złapiemy ;) ...

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano
Oryginalna navi BMW, nie aż tak strasznie drogo wychodzi. Ale jak ktoś chce odrazu 16:9 z TV itd. to cena jest "lekko spora". Ale jak ktoś się zadowoli "małym" ekranem, bez TV, to przeważnie zmieści się w okolicach 3 tys. A przy tym ma wyświetlanie na ekranie funkcji komputera, wyświetlanie stacji radiowych, a nawigacja może stracić sygnał nawet na dowolnie długi czas i będzie wszystko działać ;)

SEBAST co sądzisz o takim temacie mam możliwość zakupu kompletnej nawigacji od gościa który handluje tylko częściami BMW. Zestaw jak twierdzi bardzo wypasiony.

Z tego co zapamiętałem:

monitor 16:9 z tunerem TV i dodatkowym (jakimś tunerem?) DVD do ogladania filmów DVD, zmieniarka, czytnik navi, wzmacniacze, anteny, cale kompletne okablowanie, nie pamiętam co jeszcze, ale wszystko co potrzebne do funkcjonowania za 6 tys.

Fajna rzecz, co o tym sądzisz?

Mnie chyba jednak na razie jeszcze na to nie stać! :roll:

no czy ja wiem czy cena dobra !

ja dwa lata temu jak doposazalem E46 w navi 16:9

to calosc mnie wyniosla okolo 2500 zl

najdrozsze bylo podlaczenie wszystkiego bo dalem 500 zl elektronikowi !

Monitor 16:9 + TV Tuner + MK4 DVD + Radio Profesionall wynioslo mnie okolo 2 tys zl

6 tys to kupa kasy ! a navi i tak w polsce jeszcze cienko dziala

DVD tez mialem z TV Free specjalnie po modul jezdzilem do niemiec i

powiem szczerze ze moze jeden film ogladnolem

Takze radze zanim ktos wyda kase na Navi czy TV z DVD niech najpierw

sie zastanowi czy naprawde jest mu to potrzebne

Raz BMW / / / Zawsze BMW http://img528.imageshack.us/img528/4160/motorsporticon0ms.gif
Opublikowano

No cóż - udało Ci się przypadkiem tafić na taki sprzęt w takiej cenie lub zaraz dopiszesz, ze Ci się pomyliło i to było 2500 eur ;) Za taki zestaw, "normalna" cena rynkowa to ok. 6-8 tys. zł. Znacznie poniżej tej ceny, to się domyślam jaki to gorący towar ... ;)

Nie mówiąc o tym, że 2 lata temu ceny były nieco inne i zróżnicowane ... teraz popyt jest bardzo duży na taki sprzęt.

PS Załatw mi takie zestawy w takiej cenie (oczywiście nie "gorące"), to pohandlujemy i dobrze na tym zarobisz ;) :cool2:

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

Opublikowano
No cóż - udało Ci się przypadkiem tafić na taki sprzęt w takiej cenie lub zaraz dopiszesz, ze Ci się pomyliło i to było 2500 eur ;) Za taki zestaw, "normalna" cena rynkowa to ok. 6-8 tys. zł. Znacznie poniżej tej ceny, to się domyślam jaki to gorący towar ... ;)

Nie mówiąc o tym, że 2 lata temu ceny były nieco inne i zróżnicowane ... teraz popyt jest bardzo duży na taki sprzęt.

PS Załatw mi takie zestawy w takiej cenie (oczywiście nie "gorące"), to pohandlujemy i dobrze na tym zarobisz ;) :cool2:

nie no 2500 eur to nie ! 2500 zl ! to tak !

masz racje dwa lata temu nikt nie wiedzial co to 16:9 i 4:3 do e46 bylo

malo tych aut i zapotrzebowanie na to bylo male !

teraz wiekszy popyt i cena odrazu wiekasza ! chodz i tak w porownaniu

do innych marek aut nawigacja do bmw jest bardzo droga ale to

chyba dla tego ze sklada sie z wielu elementow !

a zajmujesz sie moze doposazaniem w nowych modelach BMW !

Chcialem zmienic navi Bussines na Profesionall ! Narazie nie mam nikogo

u siebie kto by mi to zrobil ! kazdy sie boi podjac tego bo podobno po

pierwsze trzeba miec czyste elementy navigacyjne ! a po drugie trzeba

wgrywac oprogramowanie zeby wszytko poznie wspolpracowalo ?

czy to prawda >>??

Raz BMW / / / Zawsze BMW http://img528.imageshack.us/img528/4160/motorsporticon0ms.gif
Opublikowano
E60 się nie zajmuje, to są inne systemy nawigacyjne niż w E39/38 ... i narazie popyt bardzo niewielki, może kiedyś ... Do E60 jedynie oferuję mapy naiwgacyjne.

Stronka

Opublikowano
E60 się nie zajmuje, to są inne systemy nawigacyjne niż w E39/38 ... i narazie popyt bardzo niewielki, może kiedyś ... Do E60 jedynie oferuję mapy naiwgacyjne.

a masz moze mape na polske do e60 ! ?

Opublikowano
Oficjalnie to jeszcze nie ma żadnej mapy Polski ;), ale jest prezentacyjna w pełni działająca do E46/39/38 X5 itp (mimo, że niektórzy uważają, ze mają pełną wersje ... ;) ). Do E60 nie ma nawet prezentacyjnej :(

Stronka

Opublikowano
Oficjalnie to jeszcze nie ma żadnej mapy Polski ;), ale jest prezentacyjna w pełni działająca do E46/39/38 X5 itp (mimo, że niektórzy uważają, ze mają pełną wersje ... ;) ). Do E60 nie ma nawet prezentacyjnej :(

To mnie troszke zmartwiles :( myslalem ze jest juz dostepna plytka dla Polski :duh: mam navi professional - Niemcy i zachodnia Europa to działa pięknie...U nas tylko punkt w nicości :mad2:

Znajomy kupił ów płytkę do X5 (800 PLN bodajże) i się chwali...myśałem więc że sprawa jest osiągalna a tu ktoś chyba :liar:

Łukasz

E30 316 BAUR TC (w renowacji)

Opublikowano

Napisz do czego chcesz tą płytkę ? bo w profilu masz "3" ... - ja piszę, że do E60 (oraz np. E63) nie ma mapy Polski, a do pozostałych jest prezentacyjna, nieoficjalna, czy jak tam kto woli nazwać.

Kupił do X5, ale jaką płytkę na Polskę czy na jakiś kraj Europy ?

Na Polskę oficjalnie nie mógł kupić, nieoficjalnie można kupić za 50zł. Czyli albo strasznie przepłacił, albo kupił nie na Polskę ...

Stronka

Opublikowano
Ja bym chciał nabyć do BMW 330Cd Coupe z 2004 roku. Znajomy upiera się że ma na Polskę :liar:

Łukasz

E30 316 BAUR TC (w renowacji)

Opublikowano
No to do E46, jest (nieoficjalnie) taka mapa - przecież wyżej napisałem ;)

Stronka

Opublikowano
a czy są jakieś mapy Polski do navi 4:3(99r) ?? Przydałaby mi sę też jakaś nowsza na Austrie i Włochy bo mam ale troszke nieakualna bo z 98r :D
Opublikowano

Podłączę się do miłego wątku pożyteczności nawigacji :D

Jechałem sobie ostatnio z Suwalszczyzny w domowe pyrlandzkie pielesze i zapragnąłem odpocząć od śledzenia mapy, ustawiłem więc Poznań jako punkt docelowy i pozwoliłem sobie na wsłuchiwanie się w miły kobiecy głos i słodką bezmyślność. Krótko trwał jednak ten jakże miły duchowi stan, bo zorientowałem się, że zamiast jechać na Toruń to elektroniczna kobieta prowadzi mnie na Warszawę :shock: . W zasadzie nic nie mam przeciw odwiedzinom stplicy, ale jednak nie tego akurat dnia może :wink:

I tu dochodzę do sedna: przeryłem całą instrukcję do Navi i NIE MA w niej ani słowa o wstawianiu czegoś takiego jak punkty przelotowe (czy pośrednie - jak zwał tak zwał) :duh:

Czy to tylko moja wersja jest taka upośledzona :mad2: :mad2: , czy też Wielmożna Firma nadal po prostu nie uwzględnia takich fanaberii kierowcy, jak określanie, którędy chce jechać???

Opublikowano

1. Jeżeli ktoś potrzebowałby jakiekolwiek mapy (Polska, Europa, USA ;)) niech się do mnie zgłosi na priv - pomogę mu ;)

2. Punkty przelotowe można wstawiać dopiero w czytnikach MK4 (DVD), czyli w samochodach od końcowych miesięcy 2002, we wcześniejszych modelach musimy zrobić małą prowizorkę - jeżeli nie podoba nam się wytyczona trasa, to najpierw ustalamy punkt docelowy do naszego wybranego punktu przelotowego, a potem po dotarciu do punktu przelotowego, zmieniamy punkt docelowy. Jest to trochę ułatwione przez to, że możemy sobie takie punkty docelowe zapamiętać w komputerze lub korzystać z historii ustawianych przez nas punktów ...

Stronka

Opublikowano

Dzięki za info :hand:

No to trzeba upgradować do MKIV - całkiem niezły pretekst do następnej zabawy z Becią :mrgreen:

Opublikowano
Dla uzytkownikow PC / Laptopa posiadam najlepszy na swiecie program do nawigacji glosowej z mapa calej europy szczegolowa co do kazdej ulicy na jakiejs wiosce itp. Chetnie sie wymienie na AutoMapa Polska z kompletem miast. Info 508 434 110