Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy któryś z Panów mógłby mi wskazać w którym miejscu jest podłączony kabel anteny radiowej do anteny?

Kupiłem 525td bez radia, włożyłem JVC i na trasie mam zaniki stacji,co nie zdarzało się(na tym odbiorniku) w innym autku. :cry2:

Opublikowano
wzmacniacz antenowy jest w lewym tylnym słupku (po stronie kierowcy), tam też jest wtyk anteny, z tego co mi wiadomo to przewód antenowy nie jest po drodze nigdzie łączony, może wżuć dodatkowy wzmacniacz bo ten oryginalny nie jest zbyt czuły. Jak miałem radio z wbudowanym dodatkowym wzmacniaczem to łapałem czeskie stacje w warszawie :D, teraz mam zwykłego Blaupunkta i odbiór w okolicach warszawy Radiostacji 101,5 FM jest czasem dość mizerny

Tylko BMW jest ważne...

http://ot.mklub.net - Ciemna strona wpływu BMW na umysł człowieka :-]

Opublikowano
Dzięki, wzmacniacz znalazłem.Niby wszystko w porządku.Próbowałem po odłączeniu anteny z wzmacniacza-żadnej różnicy. Ratuje mnie chyba tylko dodatkowy wzmacniacz.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

:search:

ostatnio w którymś temacie (po raz 3 i więcej mi się nie chce :( ) opisałem, jak to wygląda ze wzmacniaczem antenowym

Kai
Opublikowano
ja przezyłem tez niezłą szopkę z tym sygnałem radiowym. Posprawdzałem wszystko, najpierw mysllem ze nie dochodzi napiecie do wzmacniacza, potem ze jest cos nie tak z ta antena a w koncu okazało sie ze to wina kabla antenowego. :D .I juz na szczescie radio chodzi!
DARK SIDE OF POWER!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No to sie ciesze, ze znalezliscie tego "bialasa".

Trza sie bylo od razu mnie spytac hehehe :cool2:

Kai